Afbeelding
Eempers

Dure auto door brand verwoest

30 mei 2019 om 08:15 lokaal

SOEST In de Ereprijsstraat is donderdagmorgen vroeg een auto volledig uitgebrand. Het betrof een BMW Cabrio. Het staat volgens de brandweer en politie wel vast dat het om brandstichting gaat.

Een bewoonster van de Ereprijsstraat die wakker was geworden van glasgerinkel, zag een man met iets brandends in zijn hand bij de auto en daarna wegrennen. Vrijwel direct sloegen de vlammen uit de auto.

De brand werd om 03:55 uur gemeld. De brandweer rukte met twee wagens uit. Bij aankomst stond de auto in lichterlaaie en was al duidelijk dat deze niet meer te redden was. Met inzet van twee stralen werd de brand, die door het ontploffen van de banden harde knallen veroorzaakte, geblust. Voor zover bekend liepen andere auto's die in de parkeervakken stonden geen schade op.

Voordat de hulpverleners ter plekke waren, hield de politie in alle vroegte een lid van het brandweerkorps aan. Zij werd door agenten klemgereden maar kon haar weg vervolgen, nadat ze duidelijk had gemaakt dat zij op weg was om een bluswagen te halen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie