Momentopname uit Green Book: een zwarte pianist laat zich tijdens een tournee begeleiden door een blanke lijfwacht.
Momentopname uit Green Book: een zwarte pianist laat zich tijdens een tournee begeleiden door een blanke lijfwacht. E-One

Veel films in Artishock

9 mei 2019 om 12:30 lokaal

SOEST Filmhuis Artishock vertoont de komende week nog vier rolprenten. Deze week is het ook weer tijd voor een jeugdfilm, 'De Buurtspion', vrijdagmiddag om vier uur. Liefhebbers van het witte doek komen aan hun trekken.

De Buurtspion gaat uit van een klassiek jeugdtrauma: verhuizen en nieuwe vrienden moeten maken. Voor Agathe-Christine (AC) is dat geen probleem. Zij runt haar eigen detectivebureau en had weinig om handen op het platteland. Nu het gezin in de grote stad gaat wonen, zijn er plots meer mysteries op te lossen.

Bijzonder detail: de zelfverklaarde speurneus is amper tien jaar. Vrienden maken interesseert haar niet. Wat dat betreft is AC de tegenpool van haar oudere tienerzus Sanne. Een peuterbroertje en een alleenstaande moeder maken het gezin compleet. Vrijdag 10 mei, 16.00 uur, 5,50 euro (inclusief 1 glas limonade voor kinderen).

GREEN BOOK Wanneer zwarte pianist Don Shirley (Ali) in 1962 op tournee gaat door het Amerikaanse Zuiden, waar nog strenge segregatiewetten gelden, huurt hij witte uitsmijter Tony Lip (Mortensen) in als chauffeur en lijfwacht. Tijdens hun reis worden zij geconfronteerd met hun tegengestelde persoonlijkheden, gevaar en racisme maar ook met onverwachte menselijkheden en een volle dosis humor. Zondag 12 mei, 20.15 uur, 8,00 euro (leden 6,00 euro).

A PRIVATE WAR Filmbiografie over de Amerikaanse oorlogsverslaggeefster Marie Colvin die bekend werd door haar ooglapje en de reportages die ze maakte in onder meer Syrië en Irak. Speelfilmdebuut van documentairemaker Heineman. Hij zoekt niet eindeloos naar verklaringen, maar laat simpelweg zien dat Colvin, hoewel ze getuige was van verschrikkelijk leed en nog even werd opgenomen met PTSS, niet anders kon dan keer op keer terugkeren naar de vele brandhaarden in de wereld. Maandag 13 mei, 20.15 uur, 8,00 euro (leden 6,00 euro).
ON THE BASIS OF SEX Ruth Bader Ginsburg staat in 1971 aan het begin van haar juridische carrière en worstelt met discriminatie op basis van haar geslacht. Nu is zij een icoon. Ze is één van de negen rechters in het Hooggerechtshof van de Verenigde Staten, de tweede vrouw die genomineerd werd om dat ambt te bekleden en de eerste Joodse vrouw! Woensdag 15 mei, 20.15 uur, 8,00 euro (leden 6,00 euro).

advertentie
advertentie