Afbeelding
Nils van Houts

Verdachte van doden Miranda Zitman langer vast

26 april 2019 om 15:49 lokaal Moord op Miranda Zitman

SOEST De 56-jarige man uit Soest die verdacht wordt van moord dan wel doodslag en het wegmaken van het stoffelijk overschot van zijn partner Miranda Zitman blijft 14 dagen langer vastzitten. Dat heeft de rechter-commissaris van de rechtbank Midden-Nederland vrijdagmiddag beslist.

De verdachte meldde zich dinsdag 23 april bij de politie met informatie over de vermissing van een vrouw uit Soest. Dit was voor de politie aanleiding om forensisch onderzoek te doen in en rondom de woning. Daar zijn stoffelijke resten gevonden die in de richting wijzen van de vrouw die sinds 28 december werd vermist. De verdachte zit sinds dinsdag vast.

VERDENKING De officier van justitie wilde de man langer in voorarrest houden en vroeg de rechter-commissaris om een zogenoemd bevel tot bewaring. De rechter-commissaris oordeelde vrijdagmiddag dat de verdenkingen stevig genoeg zijn om de man langer vast te houden.

VOORARREST De rechtbank zal na een volgend verzoek van het Openbaar Ministerie binnen 14 dagen een beslissing nemen over de gevangenhouding van de verdachte. Die beslissing wordt genomen door de raadkamer van de rechtbank. De raadkamer kan de gevangenhouding voor 90 dagen bevelen. De zittingen van de rechter-commissaris en de raadkamer vinden plaats achter gesloten deuren.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie