Afbeelding
NMM/AnneReitsma

Militair materieel voor de allerjongsten

16 april 2019 om 16:24 lokaal

SOEST Het Nationaal Militair Museum (NMM) is een aantal militaire voertuigen rijker. Met de komst van vijf mini-jeeps voor kinderen van drie tot zeven jaar is het aanbod uitgebreid. De mini-jeeps worden met ingang van zaterdag 20 april ingezet.

 De mini-jeeps zijn een aanvulling op het bestaande materieel waar kinderen en volwassenen in kunnen (mee)rijden. Voor kinderen vanaf acht jaar zijn er de mini-tanks. Met de komst van de mini-jeeps wordt nu ook de jongste doelgroep bediend. Daarnaast kan jong en oud meerijden in een rupsvoertuig door de Arena. Paul van Vlijmen, directeur NMM: ,,Met deze activiteiten wil het NMM de beleving van de bezoekers vergroten."

Van 20 april tot en met 5 mei is het meivakantie en is er van alles te doen. Naast het rijden in voertuigen is er iedere laatste zaterdag van de maand een tankparade; een parade in de Arena van onder meer een Leopard 1 tank en een M578 bergingstank. Een volledig overzicht van data, activiteiten en kosten staat op nmm.nl/meivakantie.

Het Nationaal Militair Museum (NMM) is een museum over de betekenis van de krijgsmacht voor Nederland in het heden, verleden en de toekomst. Het museum belicht deze betekenis aan de hand van verhalen, activiteiten en actuele exposities die je bijblijven. Kijk voor meer informatie op www.nmm.nl.

advertentie
advertentie