Jannelies Vissers wordt onverwachts wethouder in Baarn. Ze blijft in Soest wonen, waar ze net een ander huis had aangeschaft.
Jannelies Vissers wordt onverwachts wethouder in Baarn. Ze blijft in Soest wonen, waar ze net een ander huis had aangeschaft. Archief BDUmedia/Ronald Kersten

Onverwachts in college buren: Jannelies Vissers wethouder CDA Baarn

11 april 2019 om 09:35 lokaal

BAARN ,,Ik hou van uitdagingen, het kan me niet spannend genoeg zijn." De 49-jarige Jannelies Vissers (voorheen Van Berkel) is de opvolgster van wethouder Mariska de Koning. Vissers was al twee termijnen wethouder in Soest waardoor ze niet hoeft kennis te maken met het Baarnse college van burgemeester en wethouders. ,,Ik ken ze al goed, met Mark Röell heb ik wel eens een tennisballetje geslagen."

Christine Schut

Op woensdag 17 april wordt Vissers geïnstalleerd. De nieuwe functie is voor Jannelies Vissers het eind van een roerig jaar. Ze stopte vrijwillig als wethouder in Soest. ,,Op een gegeven moment zijn de mensen je zat. Dan denken ze 'heb je haar weer' als je ergens iets komt openen. Daarom was het na twee termijnen genoeg." Sinds de verkiezingen van 2018 zit het CDA in Soest overigens voor het eerst in de oppositie, met nog maar twee zetels.

MOOIE KANS Vissers vond eind vorig jaar een nieuwe baan als griffier in de gemeente Ouder-Amstel. ,,Dat bevalt prima, maar toen ik las dat Mariska was uitgevallen, dacht ik wel: dit is een mooie kans voor mij, en heb ik geschreven. Het is wel vervelend Ouder-Amstel in de steek te moeten laten, maar ze begrepen het wel."

OPWELLING Ook privé heeft ze een en ander te verduren gehad. Twee directe familieleden overleden kort na elkaar. ,,Mijn zusje liet mijn dochter een paard na. Toen heb ik in een opwelling een huis gekocht in Soest met een weiland. Want ik wist niet waar we dat paard moesten laten. Daar ga ik wonen met mijn twee kinderen. Alleen blijkt het huis, bij nader inzien, een opknapper. En nu wissel ik ook weer van baan, dus het is wel even druk op het moment. Ik heb nog een paar dagen om zaken over te dragen in Ouder-Amstel, waarna ik volgende week wordt geïnstalleerd in Baarn", klinkt het desondanks opgeruimd.

INLEZEN Jannelies Vissers heeft twee kinderen en twee hondenpups. ,,Die hebben we gekocht met het oog op de aanstaande verhuizing", lacht ze. ,,Ik ken Baarn best goed, maar zal het dorp nog beter moeten leren kennen. Ik weet dat, qua verkeer, Soestdijk een heikel punt wordt en duurzaamheid is overal een thema. Verder moet ik mij nog inlezen. Maar ik hou van uitdagingen, het kan me niet spannend genoeg zijn. De Aldi is mijn lievelingswinkel, daar haal ik veel tuinspulletjes. Verder vind ik het dorpscentrum gezelliger dan in Soest. En Baarn en Soest hebben veel samengewerkt. Ik hoop zoveel mogelijk mensen te spreken. Ik las ergens dat ik op het pluche zit, maar dat wil ik niet teveel. Ik wil zoveel mogelijk buiten het gemeentehuis actief zijn. Daar heb ik vreselijk veel zin in."

Jannelies Vissers kwam in 2010 naar Soest om namens het CDA zitting in het college te nemen. In haar eerste periode had had ze onder meer verkeer en sport in haar portefeuille. De tweede vier jaar kreeg ze onder meer jeugdzorg en onderwijs op haar bord.

advertentie
advertentie