Afbeelding
Gemeente Soest

Soest verkozen tot 'MKB-vriendelijkste gemeente Utrecht'

29 maart 2019 om 09:30 lokaal

SOEST Langs de Vredehofstraat in Soest staat sinds deze week een nieuw verkeersbord met daarop de titel '2019 MKB-vriendelijkste gemeente Utrecht'. Gemeente Soest is door ondernemers namelijk verkozen tot MKB-vriendelijkste gemeente van de provincie. Ook staat Soest op de derde plaats van MKB-vriendelijkste gemeenten van Nederland, zo maakte MKB-Nederland dinsdag bekend. 

De gemeente Rijssen-Holten werd benoemd tot MKB-vriendelijkste gemeente van Nederland, gevolgd door gemeente Noordoostpolder. Soest eindigde op de derde plaats en kreeg het verkeersbord cadeau. Ook in Soesterberg zal op korte termijn hetzelfde verkeersbord komen te hangen.

WAARDERING ,,Ik ben blij met de waardering van de lokale ondernemers, dat wij door hen zijn gekozen tot de MKB-vriendelijkste gemeente van de provincie Utrecht en zelfs op plaats drie staan van alle gemeentes uit Nederland is ontzettend mooi", reageert wethouder Liesa van Aalst. ,,Ik ben trots op de prachtige bedrijven in Soest en Soesterberg en blij met de goede samenwerking tussen de gemeente en de ondernemers. Die samenwerking is nu bekroond met de titel van MKB-vriendelijkste gemeente. Ondernemers bedankt!"

Bedrijfscontactfunctionaris Nynke Minkema: ,,Als bedrijfscontactfunctionaris ben ik het centrale aanspreekpunt vanuit de gemeente Soest speciaal voor lokale ondernemers. Zij kunnen rechtstreeks contact met mij opnemen met vragen en andere zaken. Ik ben blij met deze prijs en zie het ook als aanmoediging om onze dienstverlening verder te optimaliseren.".

STIMULANS De verkiezing MKB-Vriendelijkste gemeente is een initiatief van MKB-Nederland en is uitgevoerd door bureau Lexnova. De tweejaarlijkse prijs, die dit jaar voor de vijfde keer landelijk wordt uitgereikt, dient als stimulans voor gemeenten om zich actief in te zetten voor een beter mkb-beleid. Het is daarmee het grootste Nederlandse onderzoek naar het lokale ondernemersklimaat waarin ondernemers zich onder meer uitspreken over het beleid in de gemeente, de communicatie vanuit de gemeente en de hoogte van de lokale lasten. In totaal hebben zo'n 20.000 ondernemers meegewerkt, waarvan 1.485 in de provincie Utrecht.

Bron video: Gemeente Soest 

advertentie
advertentie