Afbeelding
Archief BDUmedia

Celstraffen geëist voor ontvoering en beroving in Soest

28 maart 2019 om 21:00 lokaal

SOEST Het Openbaar Ministerie heeft donderdag celstraffen geëist tegen vier verdachten van een ontvoering en gewelddadige beroving van een man in Soest. De hoofdverdachte gaat vijf jaar achter de tralies als het aan het OM ligt. De andere verdachten hoorden vier jaar cel, twee jaar cel en dertig maanden cel eisen. Dat schrijft RTV Utrecht naar aanleiding van de zitting vandaag in Lelystad. 

De man uit Soest werd op 15 november 2017 door twee personen opgewacht bij zijn loods in Soest. Een van de mannen stak het slachtoffer daarbij met een mes. Het slachtoffer liep daarbij een verwonding op. Onder bedreiging van het mes werd de man gesommeerd in zijn eigen bus te stappen en werd hij meegenomen naar een woning in Hilversum.

WONING In deze woning wachtten bekenden van het slachtoffer. Eén van die personen gaf de ontvoerde man te kennen dat hij een geldschuld moest aflossen. De ontvoerder bedreigde het slachtoffer met een vuurwapen en sloeg hem ook meerdere keren. Nadat het slachtoffer toezegde te zullen betalen, mocht hij de woning verlaten. De vier verdachten werden een dag later aangehouden.

De uitspraak is over twee weken.

advertentie
advertentie