Sharon den Adel speelt met Within Temptation op 11 juli in haar 'eigen' achtertuin, de voortuin van Paleis Soestdijk.
Sharon den Adel speelt met Within Temptation op 11 juli in haar 'eigen' achtertuin, de voortuin van Paleis Soestdijk. Paul Bergen

Within Temptation in paleistuin

7 maart 2019 om 12:23 lokaal

SOEST Deze maand beklimt Within Temptation podia in Canada en de Verenigde Staten. In juni en juli toert de band kris kras door Europa. Maar op 11 juli kan zangeres Sharon den Adel uit Soest op de fiets naar haar werk. Dan treedt de band op in de paleistuin tijdens Royal Park Live.

Johan van Beek

De kaartverkoop start maandag 11 maart om 10.00 uur, heeft Agency After All (AAA) dat Royal Park Live organiseert, bekend gemaakt. Wie er bij wil zijn, zal snel moeten handelen via www.royalparklive.nl. Within Temptation heeft donderdagmorgen ook zelf bekend gemaakt dat het in de tuin van Paleis Soestdijk optreedt. Via de eigen kanalen is donderdag rond het middaguur al een exclusieve voorverkoop gestart met als vouchercode Resist, de titel van het onlangs uitgebrachte album.

,,We geven op 11 juli een heel speciaal concert op een nog specialere locatie: het landgoed van Paleis Soestdijk', meldt de band met 'adellijkheid' uit Soest. ,,Als onderdeel van Royal Park Live zijn we toegevoegd aan de bijzondere reeks concerten. Wees er snel bij, want vier concerten waren binnen een mum van tijd uitverkocht", aldus de band in een mailing naar haar fans.

Within Temptation staat al zeker een decennium te boek als een van de meest succesvolle Nederlandse band in zowel binnen- als buitenland. Overal ter wereld speelt de symfonische metalband in uitverkochte zalen en stadions. Bij het paleis zal dat niet aders zijn.

BUITENKANS Het optreden bij Royal Park Live is voor de fans uit Nederland en vooral die uit Soest een buitenkans om de band in een speciaal decor en ook nog eens dichtbij huis te zien. Ook Sharon den Adel vindt het bijzonder. ,,Het prachtige paleis is een setting die heel goed past bij onze muziek en show. Ik denk dat het een hele bijzondere avond wordt voor ons en de fans."

HITS Met hits als 'Ice Queen', 'Stand My Ground' en 'What Have You Done' veroverde Within Temptation de wereld. In het voorprogramma van Within Temptation staat Anneke van Giersbergen. Zij is momenteel ook bezig aan een tour, zij het in eigen land. In april treedt ze op in Japan, in mei is ze vervolgens ook te zien en te horen in Chili, Argentinië en Brazilië.

TWEEDE WEEKEND Royal Park Live vindt dit jaar voor de vierde achtereenvolgende keer plaats. Dit jaar komt er naast het weekend van 4 tot en met 7 juli een tweede weekend bij van 11 tot en met 14 juli. Op de veertiende staat Tom Odell op het podium dat wordt opgebouwd voor het bordes van het paleis. Ook de Nederlandse band Haevn treedt op.

KAARTEN Eerder bekendgemaakte shows van Gregory Porter, +LIVE+, BLØF en Guus Meeuwis waren binnen een mum van tijd uitverkocht. De kaartverkoop van Within Temptation start op 11 maart, maar voor het concert met HAEVN en Tom Odell zijn reeds kaarten verkrijgbaar via de site van Royal Park Live.

De Nederlandse band HAEVN scoorde een grote hit met haar debuutsingle 'Finding Out More' en later ook met 'Bright Lights' en 'Back In The Water'. Voor het debuutalbum 'Eyes Closed' kreeg de band dit jaar een Gouden Award. HAEVN gaf afgelopen jaar twee uitverkochte concerten in Koninklijk Theater Carré en speelde op festivals als Concert at SEA en Paaspop.

Royal Park Live heeft dit jaar weer een bijzondere reeks van concerten met grote artiesten georganiseerd. Het is nog even afwachten wie er op 12 en 13 juli zullen spelen in de voortuin van Paleis Soestdijk. In voorgaande jaren gaven onder anderen Sting, Jack Johnson, Elvis Costello, Van Morrison en Counting Crows er een concert.

advertentie
advertentie