Afbeelding
ANP Foto

'Soest moet eigen visie op Nashville-verklaring kenbaar maken'

14 januari 2019 om 17:12 lokaal

SOEST Zes gemeenteraadsleden vinden dat de gemeente Soest niet voldoende afstand heeft genomen van de Nashville-verklaring. In Soest werd niet de regenboogvlag gehesen en het persbericht dat door het college verspreid werd, vindt het zestal te summier: ,,Wij hadden een krachtig signaal van verbinden verwacht."

De gemeente liet vorige week in een persbericht weten het 'jammer te vinden dat de Nashville-verklaring zoveel aandacht krijgt'. ,,Het college benadrukt dat de gemeente Soest een gemeente is waar je in veiligheid en vrijheid mag zijn wie je bent. Ongeacht je geaardheid of achtergrond", zo was in het persbericht te lezen. De raadsleden vinden dit persbericht echter te summier.  

UITGESTOKEN HAND Het gaat om de raadsleden van de partijen Soest2002, GroenLinks, Democraten Soest Natuurlijk, Lokaal Anders Soest, Partij Ons Soesterberg en BurgerBelangen Soest-Soesterberg. ,,We hadden een uitgestoken hand verwacht", laten de raadsleden weten. ,,Een open huis voor LHBTI'ers die wellicht nu behoefte hebben aan steun van hun gemeentebestuur. Of een dialoog met de vele kerkgenootschappen in ons dorp om gelovige jongeren die mogelijk toch al worstelen met hun gevoelens een hart onder de riem te steken."

HELDER SIGNAAL In een brief aan het college van burgemeester en wethouders laten de raadsleden van de genoemde partijen weten alsnog graag te zien dat het college een helder signaal afgeeft. ,,Veel gemeenten hebben een stevig signaal afgegeven met het hijsen van de regenboogvlag. Daarmee zijn we in Soest nu te laat. Desalniettemin kunt u alsnog een duidelijke boodschap afgeven door in aanvulling op het eerder verzonden persbericht uw eigen visie op de Nashville Verklaring wereldkundig te maken, eventueel aangevuld met actie die u alsnog wilt ondernemen", schrijven de raadsleden. 

NASHVILLE De zogenoemde Nashville-verklaring leidde in Soest, net als in de rest van het land, tot veel ophef. In het document staat onder meer dat ,,God het huwelijk heeft bedoeld als een levenslange verbondsrelatie tussen één man en één vrouw''. En: ,,Wij ontkennen dat God het huwelijk heeft bedoeld als een homoseksuele relatie''. Tegelijk wordt benadrukt dat mensen die ,,bij zichzelf een homoseksuele gerichtheid herkennen'' binnen de christelijke gemeente een volwaardige plaats hebben.

advertentie
advertentie