Afbeelding
Eempers

Opbrengst beklimmen van brandweertoren is bestemd voor Kika

17 december 2018 om 17:12 lokaal

SOEST Kika kijkt uit naar de opbrengst van het beklimmen van de twintig meter hoge slangentoren van de brandweer op het kazerneterrein aan de Lange Brinkweg. Voor minimaal een euro kan men zaterdag van 11:00 tot 15:00 uur de vijftig jaar oude toren beklimmen onder begeleiding van medewerkers van de brandweer.

Jan van Steendelaar

De toren dateert van december 1968 en werd gebouwd bij de vorige kazerne. Bij de nieuwe kazerne die in 1998 werd geopend is de toren blijven staan. Hoewel hij zijn oorspronkelijke functie voor het drogen van slangen heeft verloren, is de toren nog wel degelijk nuttig. Bovenop staan er bijvoorbeeld antennes voor mobilofoonverbindingen, een vlaggenmast en tevens een windrichting- en snelheidsmeter, evenals verlichtingsarmaturen voor de oefenplek. Ook voor het uitvoeren van reddingen op hoogte en abseilen wordt de toren nog gebruikt..

De bezoekers kunnen, uiteraard alleen als het helder weer is, niet alleen genieten van het uitzicht over de gemeente zelf en over de Eempolder, maar krijgen ook uitleg over de functie van de toren, de regelmatige ,bewoning' ervan door de torenvalken en andere wetenswaardigheden.

advertentie
advertentie