Afbeelding
Zangschool Utrecht

concert zangschool utrecht

1 april 2024 om 10:12 Lokaal Deel je nieuws

Op zaterdag 13 april 2024 om 15:00 uur zullen twee topkoren en twee solistenensembles van de Zangschool Utrecht een prachtig concert geven in Landgoedtheater De Kapschuur van het Herman van Veen Arts Center, Landgoed De Paltz 1 te Soest.

De Zangschool Utrecht is een kwalitatief hoogstaande zangopleiding waar kinderen vanaf 5 jaar goed kunnen leren zingen. Professionele dirigenten en zangdocenten werken met de kinderen aan stemvorming, noten lezen, podiumpresentatie en solfège met een eigen lesmethode. Alles doordrenkt met een groot plezier in zingen.

De Zangschool Utrecht staat o.l.v. Thea Bakker. Zij richtte de Zangschool in 2000 op en heeft sindsdien veel bereikt. 

Koren van de Zangschool Utrecht zingen regelmatig met andere muziekgezelschappen. Ook dit jaar zongen zij mee tijdens enkele uitvoeringen van de Mattheus Passion van J.S. Bach (maart 2024). Zij hebben gezongen met Wende Snijders in haar Kerstkaleidoscoop en in januari 2024 zongen zij o.a. in het Concertgebouw in Amsterdam in de Derde symfonie van Mahler. In maart 2024 spelen zij een rol in de productie Reinaert de V. van Holland Opera in de Stadsschouwburg Utrecht. Daarnaast verlenen individuele leerlingen van de Zangschool Utrecht regelmatig hun medewerking aan (professionele) voorstellingen en concerten als solist.

De koren van de Zangschool Utrecht behoren tot de top van de Europese kinder- en jeugdkoren. Cappella Canta en Intonacatore hebben al verschillende malen een Eerste Prijs behaald op het Europees muziekfestival voor de Jeugd in Neerpelt (B) en in 2022 zelfs een Eerste Prijs Cum Laude.

Binnenkort treden zij daar ook weer op (april 2024) en in mei 2024 tijdens het Internationaal Liedfestival Zeist.

De Zangschool Utrecht is periodiek te gast bij collega-koren in het buitenland. In juli 2024 zal er een uitwisseling zijn met Chorkids Illertissen in Duitsland.

Kenmerkend voor de Zangschool Utrecht is dat tijdens eigen concerten, naast de kwaliteit van het zingen, ook aandacht wordt besteed aan het visuele aspect door middel van rekwisieten en/of ondersteunende choreografie passend bij de tekst van het lied.

Op 13 april a.s. zingen voor u twee koren van de Zangschool Utrecht: Cappella Canta en Intonacatore. Cappella Canta is het jeugdkoor waarin gevorderde leerlingen vanaf 10 jaar zingen en Intonacatore is het studentenkoor van de Zangschool Utrecht. 

Beide koren zullen op 13 april a.s. licht klassieke muziek laten horen in het thema ‘dromen’.

Het zijn liederen die verhalen over ongelukkige liefdes waardoor je uit de roze droom wordt gehaald tot dromen over een regenboog en dromerige liedjes voor het slapen gaan.

Een aantal componisten van wie liederen gezongen worden zijn: Eric Whitacre, Pärt Uusberg, Sergej Rachmaninoff en Arthur Sullivan.

De twee solistenensembles zullen liederen zingen van John Wilbye en Thomas Tallis.

Het belooft een prachtig concert te worden in een prachtige omgeving!

Voor meer informatie over de Zangschool Utrecht: www.zangschool.nl

advertentie
advertentie