Soester schrijver Bart van der Wal wilde oorspronkelijk zijn kleindochter aan het lezen krijgen.
Soester schrijver Bart van der Wal wilde oorspronkelijk zijn kleindochter aan het lezen krijgen.

Soester auteur geïnspireerd door kleindochter

23 mei 2023 om 10:00 Kunst

SOEST Kleine profvoetbalsters in wording kunnen deze zomer niet alleen hun heldinnen op het wereldtoneel zien schitteren, maar ook zichzelf in een boek. Soester Bart van der Wal heeft namelijk een kinderboekje over voetbal geschreven waarvan hij het hoofdpersonage kan aanpassen op aanvraag. 

Het begon allemaal zo’n vijftien jaar geleden. De destijds 8-jarige kleindochter van Soester Bart van der Wal begon enthousiast te raken over voetbal en werd lid van een voetbalclub in haar woonplaats Almere. Dit tot grote vreugde van haar trotse opa: „Ik droomde er zelf ooit van om betaald voetbaltrainer te worden. Ik was aardig op weg: van mijn 18e tot mijn 28e was ik jeugdtrainer in Bussum, totdat ik door een rugblessure moest stoppen.”

HELPEN

Lange tijd hingen de ambities van Van der Wal aan de wilgen, maar toen de trainer van zijn kleindochter vroeg of er iemand was die hem wilde helpen, aarzelde hij geen minuut. Zeven jaar trainde en coachte hij het jeugdteam en het was in die tijd dat hij een boekje is gaan maken - oorspronkelijk bedoeld om zijn kleindochter te ondersteunen en aan het lezen te krijgen.

In de Soester Courant van woensdag 24 mei vertelt Bart van der Wal er meer over, ook over zijn thriller die binnenkort uitkomt.

Yara Hooglugt
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie