Ties de Ruijter, fractievoorzitter van GroenLinks, steekt Museum Soest een (groen) hart onder de riem
Ties de Ruijter, fractievoorzitter van GroenLinks, steekt Museum Soest een (groen) hart onder de riem GroenLinks

GroenLinks Soest-Soesterberg: groen hart voor culturele instellingen

14 februari 2021 om 14:46 Kunst Deel je nieuws

SOEST Op Valentijnsdag in lockdown heeft GroenLinks Soest Soesterberg extra aandacht geschonken aan de cultuur in Soest.  ,,Alle cultuurpanden zijn dicht, maar dat betekent niet dat we de organisaties vergeten”, aldus fractievoorzitter Ties de Ruijter.

Cultuur brengt volgens GroenLinks inspiratie en plezier en is een broedplaats voor talent.  ,,We missen allemaal de concerten, voorstellingen en culturele activiteiten in ons dorp. Ik ga bijvoorbeeld graag met mijn zoontje naar Idea of met mijn vrouw naar Artishock en carnaval vieren we normaal gesproken met het hele gezin op straat.”

Elske en Ties van de fractie van GroenLinks Soest Soesterberg hebben de afgelopen weken gesprekken gevoerd met diverse culturele instellingen uit Soest. Om te horen hoe het met ze gaat en wat ze nodig hebben om na de crisis weer verder te kunnen. ,,Deze gesprekken hebben ons meer inzicht gegeven in wat er in deze moeilijke tijd aan cultuur overeind blijft, of zelfs een impuls krijgt. Maar ook waar het knelt en wie er echt aandacht verdienen in de opbouw van een nieuw cultureel aanbod in ons dorp”, aldus de Ruijter.

Om de instellingen te bedanken stak GroenLinks ze met Valentijn een hart onder de riem.,, Nu maar duimen dat de instellingen snel hun deuren weer mogen openen.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie