Ben van der Linden en zijn zoons Ben en Toon bij de presentatie van Kruukje Melm (met burgemeester Corver Van Haaften).
Ben van der Linden en zijn zoons Ben en Toon bij de presentatie van Kruukje Melm (met burgemeester Corver Van Haaften). Archief Slijterij Ben van der Linden

Soester Iconische Bedrijven, deel 2: werk aan de winkel

24 november 2021 om 07:00 Historie

SOEST Trots kijkt Martinus Jak de fotograaf tegemoet. Vanachter zijn kar met melkbus en -flessen is er een rustmoment tijdens zijn gang door de wijk. Het beeld siert de omslag van Soester Iconische Bedrijven deel 2. Dat komt volgende week uit.

Lex Bergers en Peter Beijer doken wederom in de geschiedenis van Soester bedrijven, dit keer vooral winkels, waar in deel 1 hoofdzakelijke grotere ondernemingen aan bod kwamen. Niezend en al baanden ze zich een weg door stoffige archieven en interviewden ze betrokkenen en getuigen. Zo kregen ze voldoende ingrediënten voor een tweede deel over bedrijven. Dat is, na het Soester Natuurbad en het uitgaansleven alweer hun vierde boek over de geschiedenis van Soest.

Net als bij deel 1 kregen ze zoveel input en tips, dat nu al is besloten om deel 3 van Soester Iconische Bedrijven te gaan maken. Maar zover is het nog niet. Eerst kan de lezer van deel 2 onderuitgezakt op zijn favoriete bank of stoel van huis uit winkelen. In de Van Weedestraat, de Koninginnelaan, in Soest-Zuid en bij andere lokale, zelfstandige middenstanders. Terug in de tijd met een denkbeeldige boodschappentas die vol raakt met verhalen en foto’s, allemaal even geschikt voor een nostalgische maaltijd.

In de Soester Courant van woensdag 24 november meer over het nieuwe boek.

Johan van Beek
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie