Lijn 70 maakt halt bij het treinstation van Baarn.
Lijn 70 maakt halt bij het treinstation van Baarn. Archief HVS

Tensen parkeert permanent in Museum Soest

19 juli 2021 om 10:00 Historie

SOEST In het depot van Museum Soest, diep onder het stof, vond de conservator nog wat materialen van de vroegere busmaatschappij W.C. Tensen. Het betreft een geldkistje van een buschauffeur, buskaartjes, een kniptang, een kaartjes automaat en nog wat kleine herinneringen.

Daarmee kwam een wens in vervulling van de conservator, want die broedde al een poos op een idee om iets met Tensen te gaan doen. De rode bussen waren nog niet vertegenwoordigd in het museum aan de Steenhoffstraat. De reden was gewoon dat er geen plek voor was.

Door intern met spullen van de busonderneming te schuiven zijn twee vitrines beschikbaar gekomen voor een vaste expositie met spullen van Tensen waarvan de bussen begin jaren tachtig uit het straatbeeld verdwenen.

De voormalige busonderneming W.C. Tensen verzorgde het openbaar vervoer gedurende zo’n vijftig jaar in Soest en omgeving. De touringcars deden veel Europese landen aan.

Wat we nog echt missen in de vitrines, is een miniatuurbus

MINIATUUR Het museum kan in de vitrines nog meer spullen van het bedrijf kwijt en is op zoek naar aanvulling van de collectie. ,,Wat we echt nog missen, is een miniatuurbus, uiteraard rood en met de opdruk van W.C. Tensen”, zegt Cees Vos, voorzitter van Stichting Oud Soest, waaronder het museum valt. Hij doet een algemene oproep in de hoop dat iemand het museum aan zo’n miniatuur kan helpen.

Vos hoopt dat iemand een of meer bussen in bruikleen kan geven. Naast de bus(sen) wil het museum een digitaal fotoscherm plaatsen, waarop een uitgebreide fotorapportage te zien zal zijn.

Wie het museum kan helpen aan attributen over Tensen, wordt verzocht contact op te nemen met Cees Vos, tel 06-28939510 of cees.vos@oudsoest.nl

Johan van Beek
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie