De overhandiging van het eerste exemplaar. V.l.n.r. Johan van ’t Klooster, Henk van den Boomgaard, René van Hal, Paul Verhoeven, Peter Beijer, burgemeester Rob Metz en Martijn da Costa.
De overhandiging van het eerste exemplaar. V.l.n.r. Johan van ’t Klooster, Henk van den Boomgaard, René van Hal, Paul Verhoeven, Peter Beijer, burgemeester Rob Metz en Martijn da Costa. HVS

Wijkenboekje wijst nieuwe Soesters de weg

10 februari 2021 om 19:40 Historie

SOEST De jubileumcommissie van de Historische Vereniging Soest/Soesterberg (HVS) heeft in het kader van haar 40-jarig jubileum een boekwerk uitgebracht waarin de verschillende wijken van Soest worden beschreven. Het eerste wijkenboekje werd woensdag overhandigd aan burgemeester Rob Metz.

Het 36 pagina’s tellende boekje verhaalt over de historie en de ontwikkeling van de Soester wijken ’t Hart/Soestdijk, De Eng/Soest Midden, Soest-Zuid, Klaarwater, Smitsveen, Overhees, de Boerenstreek en het dorp Soesterberg.

CANON De verhalen zijn geïllustreerd met foto’s uit heden en verleden. In het boekje is een plattegrond van Soest en Soesterberg opgenomen. Daarnaast is er een uitgebreid overzicht van de Soester cultuur en sport. Het boekwerk is voorzien van een voorwoord van de burgemeester en wordt afgesloten met de canon van Soest en Soesterberg.

De teksten in het boek zijn verzorgd door René van Hal en Peter Beijer van de jubileumcommissie van de HVS. ,,Met dit wijkenboekje willen wij mensen die nieuw zijn in Soest op een eenvoudige en creatieve manier kennis laten maken met hun nieuwe woonplaats en vooral de nieuwe wijk waarin ze zijn gaan wonen”, legt Van Hal uit. ,,Maar natuurlijk zal ook de huidige inwoner van Soest veel plezier kunnen beleven aan dit boekje. De mooie foto’s en interessante geschiedschrijving zijn voor elke Soester, nieuw en oud, het bekijken en lezen waard.”

KOMPAS Tien Soester makelaars hebben aan het wijkenboekje meegewerkt. Zij hebben ook een aantal exemplaren tot hun beschikking gekregen. ,,De makelaar kan aan de nieuwe Soester een boekje cadeau doen. Een ideaal kompas waarmee de weg in de gemeente gewezen kan worden.”

Het boekwerk is te koop via de Historische Vereniging Soest. Leden krijgen bij de toezending van het eerste nummer van het verenigingsblad Van Zoys tot Soest een exemplaar meegestuurd. Meer info is te vinden op www.hvsoest.nl 

advertentie
advertentie