Afbeelding
Pixabay

Unieke transportdag in Soesterberg

Evenementen

SOESTERBERG De Truckstar Mack en Speciaal Transportdag is in Europa één van de grootste evenementen voor trucks, kranen en speciaal transport. Er worden dan ook belangstellenden uit heel Europa verwacht voor de 41e editie. Deze wordt voor het eerst gehouden in Soesterberg, op zondag 2 oktober langs de Van Weerden Poelmanweg. 

Door Jan van Steendelaar

Nergens zijn die dag van 14:00 tot 17:00 uur zoveel Macks en Amerikaanse trucks te vinden als in Soesterberg op het Vliegbasis-terrein Far East – De Stompert. Het laatste evenement werd in 2019 in Amsterdam Zuid-Oost gehouden. Door allerlei omstandigheden besloot de organisatie het door te schuiven naar 2022 en op zoek te gaan naar een nieuwe locatie. Die werd dankzij de medewerking van de gemeente Soest gevonden op het terrein van de Vlasakkers. Willem Kuiper, organisator van het evenement, is ook vol lof over de medewerking van de afdeling zwaar transport van Defensie die zelf ook met materieel een bijdrage levert.

Kuiper is zeer ingenomen met de locatie. ,,Die is zeer goed bereikbaar en er is voldoende ruimte voor het evenement en de bezoekers. Ten opzichte van eerdere locaties hebben we alleen de beschikking over een ‘open terrein’ met een ondergrond van beton. Er is dus geen hal of restaurant. Alles gaan we opbouwen. Er komt een extra grote tent waarin een aantal centrale activiteiten wordt gehouden. Denk daarbij aan de minitruckers. Ook komen er een podium, cateringwagens, toiletten, marktkramen en tenten voor de standhouders met miniaturen, accessoires en hebbedingetjes.”

Heus niet alleen de echte liefhebber van zwaar- en speciaal transportmaterieel kan op 2 oktober in Soesterberg z’n hart ophalen, zegt Kuiper. ,,We vinden het onvoorstelbaar fijn dat we alle fans van Macks, kranen en speciaal transport weer een mooi evenement kunnen geven.”

advertentie
advertentie