De scharen- en messenslijper is er donderdag ook weer bij.
De scharen- en messenslijper is er donderdag ook weer bij. Jaap van den Broek

Veel vertrouwde gezichten op Oude Ambachtenmarkt Soest

Evenementen

SOEST Soest en mensen uit de wijde omgeving kunnen zich donderdag (Hemelvaartsdag) weer vergapen aan ambachtslieden die een oud vak uitvoeren. Van de scharenslijper tot de mandenvlechter en de touwslager tot de klompenmaker, ze zijn er allemaal weer.

Zo zijn er donderdag veel vertrouwde gezichten op de Oude Ambachtenmarkt te zien. In de Kerkebuurt laten ongetwijfeld look weer veel standwerkers van zich horen en komen handelaren hun al dan niet zelfgemaakte spullen aan de man (m/v) brengen.

EDELSMID Kantklossen, berkenbezem, demonstratie quilt maken, tollen maken en tingieten, het is allemaal te zien. De edelsmid toont zijn werk en hoe hij dat doet, net als de leerlooier en de glasgraveerder. Er staat een sokkenbreimachine, maar er worden ook wollen sokken met de hand gemaakt.

KINDEREN Voor de kinderen is er genoeg te beleven. Ze kunnen naar de kinderboerderij, zich laten schminken of zich uitleven op het springkussen of in een van de andere attracties.

MUZIEK De Oude Ambachtenmarkt op Hemelvaartsdag staat ook altijd garant voor veel muziek. De Midwinterhoornblazers zijn van de partij. Op het horecaplein aan de Ferdinand Huycklaan zijn diverse optredens en voor bezoekers is er daar voor elke smaak wel iets lekkers. Er zijn veel meer demonstraties, bijvoorbeeld van Hindelooper en boerenschilderkunst en miniatuur schilderen.

Het Knollenkoor zingt uit volle borst.
De poffertjeskraam is er ook weer.
advertentie