Barbara Illing en René Gerritsen zijn de media adviseurs voor de Soester Courant en de Baarnsche Courant. Ook op sombere regendagen.
Barbara Illing en René Gerritsen zijn de media adviseurs voor de Soester Courant en de Baarnsche Courant. Ook op sombere regendagen. Jaap van den Broek

Verkoopteam Soester Courant: ‘Pas tevreden als de adverteerder dat is’

10 februari 2021 om 07:30 Economie

SOEST René Gerritsen is per 1 februari het verkoopteam van de Soester Courant en de Baarnsche Courant komen versterken. Hij is media-adviseur, voor ondernemers in zowel Soest als Baarn. Dat werk verricht hij in dit gebied samen met Barbara Illing die al langer werkzaam is voor beide titels van BDUmedia.

Juist tijdens de coronacrisis is het voor René Gerritsen en Barbara Illing een extra uitdaging om met ondernemers mee te denken. De creativiteit en doorzettingsvermogen die zij momenteel zien, maken dat ook vanuit de krant ‘out of the box’ wordt gedacht. Ze hopen dat concepten als de gratis contactpagina’s, de Koop Lokaal en Horeca Lokaal pagina’s en andere initiatieven ondernemers een beetje steunen om door de lockdown te komen. De krant is er immers altijd en voor iedereen. Ook in barre tijden, en ook bij bar weer, zoals op de foto is te zien.

Media adviseur René Gerritsen (55) is het nieuwe gezicht in Soest (en Baarn), maar niet binnen BDUmedia waarvoor hij 21 jaar werkzaam is. Hij deed dat in de binnen- en de buitendienst. Het nieuwe avontuur in Soest trekt hem in bijzondere mate, zodanig zelfs dat hij een beoogde functie ervoor liet lopen.

Het is fijn gezamenlijk aan een product, in dit geval de krant, te werken en daar trots op te zijn

TROTS ,,Ik zou eigenlijk klantencontact gaan doen, toen ik deze vacature intern zag langskomen. Die kon ik niet laten lopen. Vanaf nu ga ik, uiteraard afhankelijk van de coronamaatregelen, zoveel mogelijk klanten bezoeken. En ik werk ook een aantal uur ‘op kantoor’. Maar dat kan, door mijn laptop, overal zijn. Het leukst aan mijn werk vind ik het contact met mensen. Dan kun je zeggen: je kunt ook een kroeg beginnen, maar ik wil mensen ook echt helpen. Als zij tevreden zijn met een advertentie, ben ik dat ook. De krant als medium vind ik ook mooi. Het is fijn gezamenlijk aan een product, in dit geval de Soester Courant, te werken en daar trots op te zijn.”

Gerritsen versterkt het salesteam waarin Barbara Illing al langer werkzaam is. Tien jaar geleden begon ze als media adviseur bij de Baarnsche Courant, sinds een jaar werkt in die hoedanigheid ook voor de Soester Courant. Barbara Illing (54) is verkoopcoördinator voor Baarn en Soest.

UITDAGING ,,Ik houd van dit werk omdat ik het als een uitdaging zie samen met ondernemers een plan op maat te maken om hun (potentiële) klanten te bereiken, of dat nu via de papieren krant of online is. De diversiteit van de ondernemers en hun activiteiten maakt dat geen dag hetzelfde is. Zeker in deze bijzondere tijd is het een uitdaging om te zorgen dat inwoners lokaal blijven kopen. Het is mooi om te zien hoe ondernemers ook nu positief blijven en creatief zijn. De gesprekken die ik met hen voer, zijn voer zijn stuk voor stuk inspirerend.”

Het is mooi om te zien dat ondernemers ook nu positief blijven en creatief zijn

Ook in deze tijden denken René en Barbara graag mee met de ondernemers. ,,En zoals u ziet, ook in bar weer kunt u ons onderweg tegenkomen”, aldus René en Barbara met het knipoog naar de foto die vorige week in de stromend regen werd gemaakt.

,,De krant is er altijd en voor iedereen”, zegt Barbara Illing, een grote dierenvriend die graag gifts en sieraden met geluksbrengers maakt en leuke vintage items opspoort in binnen- en buitenland. ,,Ik zie ernaar uit om samen te werken met René Gerritsen, de nieuwe media-adviseur.”

Omgekeerd denkt Gerritsen (die graag kookt en zijn eten niet laat staan) er hetzelfde over. Ze vormen het team voor de Baarnsche Courant (die in april 125 jaar bestaat) en de Soester Courant die in 2022 het honderdjarig bestaan hoopt te bereiken. Gerritsen: ,,Als een adverteerder meldt dat het afgelopen weekend heel druk is geweest, dankzij een advertentie in een van onze kranten, ben ik blij dat we elkaar hebben geholpen.”

SPOTLIGHTS De Soester Courant is en blijft een etalage waar een groot publiek een blik naar binnen werpt. Adverteren in de krant en op de site, betekent staan op een podium, voor een bomvol theater, ook in deze tijd dat de fysieke theaters helaas hun deuren dicht moeten houden. Illing en Gerritsen begeleiden hun klanten graag naar een mooie, opvallende plaats in de spotlights.

Door Johan van Beek

Contact:
Barbara Illing, tel. 06-24760405, e-mail: b.illing@bdu.nl
René Gerritsen, tel. 0342-49 48 28, e-mail: r.gerritsen@bdu.nl

Johan van Beek
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie