,,Gelukkig hebben we de foto's nog", zegt de politie.
,,Gelukkig hebben we de foto's nog", zegt de politie. Politie Midden Nederland

‘Freek Vonk’ van Soester politie vangt alligator

Dieren

SOEST Of de Freek Vonk van de politie in Soest maar even wilde opstaan. Er moest even een loslopende alligator worden gevangen. Dat was weer eens wat anders dan een paard, een hond of een vogel.

Binnen het korps bleek er een heldhaftige politieman voor dit niet alledaagse klusje te vinden zijn. En zo rukte een eenheid uit naar de plek waar volgens de melding een alligator zou ronddwalen. Het was al donker en met een zaklamp voortdurend op het wilde reptiel gericht koos de politie voor een uiterst voorzichtige benadering.

Het beest lag ietwat verscholen tussen bladeren en toonde zich niet bijzonder actief. Nadat de laatste moed was verzameld ‘hapte’ de agent toe. Met zijn hand. Aan de staart wist hij de alligator op z’n Freeks beet te pakken. En toen bleek dat het om een nep dier ging.

Toch een leuk verhaal, concludeert Politie Midden Nederland op haar Facebookpagina. ,,En gelukkig hebben we de foto’s nog!”

In het verleden heeft de politie wel vaker dit soort varkentjes gewassen, waarbij ze ook nog wel voor hetere vuren stond. Aan de Den Blieklaan was destijds een handel in wilde dieren gevestigd, voor dierentuinen. Daar ontsnapte nog wel eens een dier. Zo achtervolgden heel wat eenheden eens een olifant. Ook moest een keer alles op alles worden gezet om een struisvogel te vangen. Op de Facebookpagina van de politie zegt een vrouw zich te kunnen herinneren dat er ineens een zebra door een voorruit sprong.

advertentie
advertentie