Op de open dag van De Paardenkamp worden natuurlijk ook weer nieuwe gasten verwelkomd en voorgesteld.
Op de open dag van De Paardenkamp worden natuurlijk ook weer nieuwe gasten verwelkomd en voorgesteld. De Paardenkamp

Eindelijk weer open dag op De Paardenkamp in Soest

13 oktober 2021 om 11:25 Dieren

SOEST Na twee jaar kan De Paardenkamp eindelijk weer een open dag houden. Dat gebeurt op zaterdag 23 oktober, van 12.00 tot 16.00 uur. Er zijn die middag allerlei activiteiten op Boerderij Vosseveld aan de Birkstraat 96.

Het verzorgingshuis voor oude viervoeters bood het afgelopen jaar onderdak aan zestien nieuwe paarden en pony’s. Zij worden volgende week allemaal voorgesteld aan het publiek

THERAPIEPAARD Eén van hen is Brenna, een 29-jarige IJslander, die jarenlang als therapiepaard voor kinderen werkte. Talloze geheimen werden door de kinderen in haar oren gefluisterd, maar ook voor een ritje was zij altijd te porren. ,,Zo heeft elk van de nieuwe bewoners een eigen verhaal, dat we graag laten horen op 23 oktober”, aldus een woordvoerder van De Paardenkamp.

DEMONSTRATIE Sascha Heddes en Marieke Groot geven met hun paarden een demonstratie Working Equitation. In 2018 werden Sascha en haar paard Mart Nederlands kampioen WE1. De twee worden begeleid door instructrice Karin van der Sluis, die uitleg geeft over deze relatief nieuwe vorm van paardensport.

EXCURSIE Wie een kijkje wol nemen op het Paddock Paradise van De Paardenkamp, kan tijdens de open dag in de huifkar stappen en een excursie maken naar deze huisvestingsvorm, verderop aan de Birkstraat. Op het Paddock Paradise, een natuurgebied van zo’n negen voetbalvelden groot, geniet een kudde paarden van een goede oude dag.

FILM Op het terrein van Boerderij Vosseveld staan allerhande spullen uitgestald op de rommelmarkt en zijn bij de diverse kramen paardenspulletjes te koop. Kinderen kunnen geschminkt worden en een paarden-glittertattoo bemachtigen. De medewerkers van De Paardenkamp geven rondleidingen en in de filmzaal draait een film over de geschiedenis, het werk en de bewoners van het rusthuis.

Bezoekers zijn zaterdag 23 weer welkom aan de Birkstraat.
advertentie
advertentie