Afbeelding
Eempers

Brandweer bevrijdt poes onder zonnepaneel

30 juli 2021 om 13:30 Dieren

SOEST Het was vrijdagmiddag millimeterwerk voor de bemanning van de hoogwerker, tijdens de inzet op de Hartweg, om poes Sjors te bevrijden. Het dier was uit het dakraam van de woning gesprongen en onder een zonnepaneel op het dak vast komen te zitten.

Door Jan van Steendelaar

Terwijl poes Sjimmie beneden zenuwachtig wachtte op de terugkomst van z’n maatje, probeerde de eigenaar op een schuifladder de vastzittende poes te bevrijden. Dat lukte niet en daarom schakelde hij de brandweer in. Omdat de poes aan de achterzijde van de woning zat, moest kunst en vliegwerk worden toegepast om de korf van de hoogwerker in een zodanige positie te manoeuvreren, dat het paneel bereikt kon worden. Dat vergde door de dak kapel ernaast millimeterwerk.

Omdat de poes op een plek zat waar men niet bij kon komen, moest het zonnepaneel gedeeltelijk worden losgehaald zodat het enigszins kon worden gelicht. Toen kon men Sjors pakken en veilig naar beneden brengen. Dat leverde applaus van de buurtbewoners op. Als extra service zette de brandweer het paneel weer vast.

Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie