Door corona veel meer drukte in dierenopvang in Soest

5 jul, 19:30 Dieren Melissa Hofland
Ook konijnen worden in toenemende mate naar de opvang aan de Eemweg in Soest gebracht.
Ook konijnen worden in toenemende mate naar de opvang aan de Eemweg in Soest gebracht.

SOEST Medewerkers van de dierenopvang in Soest hebben het normaal gesproken in deze tijd van het jaar al druk. Maar door de coronacrisis is het drukker dan anders. ,,De dieren vlogen het afgelopen jaar over de toonbank. En nu merken we dat er meer dieren worden gebracht”, zegt Lisette van de Wetering, teamleider Honden en Katten bij Dierenpension ‘t Hart aan de Eemweg.

De aanvoer van veel dieren vinden ze bij Dierenzorg Eemland zorgelijk. ,,En tegelijkertijd hebben we de deur wijd open staan”, zegt Lisette van de Wetering. ,,Wij hopen dat mensen ons weten te vinden. Natuurlijk is het jammer als het tussen een baasje en een dier niet matcht, maar we doen er alles aan om tot de beste oplossing te komen voor mens..

Mis niks, lees alles van Soest


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Soest en omliggende plaatsen met Soester Courant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Soester Courant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Soest.