Chura met jong
Chura met jong DierenPark Amersfoort

Ruitenbeek bracht bezoekers Dierenpark in veiligheid: ‘De chimpansees liepen achter ons aan’

3 november 2020 om 12:44 Dieren

AMERSFOORT Bij Dierenpark Amersfoort zijn dinsdagochtend meerdere apen ontsnapt en dit zorgde voor levensgevaarlijke situaties. Dat zegt Quinty Ruitenbeek, die oog-in-oog stond met de chimpansees. ,,De apen liepen naar hun binnenverblijf en opeens stonden ze in het park. Ze bonkten heel hard op alles wat ze zagen en liepen achter bezoekers aan. Het was angstaanjagend.”

door Jeroen van der Veer

Nog nauwelijks van de schrik bekomen, vertelt de in Almere woonachtige Ruitenbeek wat er vanmorgen in Amersfoort is gebeurd. Zij was samen met haar zus en schoonzus naar het dierenpark gekomen en toen zij net vijf minuten binnen waren, ging het goed mis. 

,,We stonden voor het hok van de chimpansees en toen liepen ze naar hun binnenverblijf”, beschrijft ze de situatie. ,,Blijkbaar stond daar een deur open, want opeens stonden er vijf apen buiten hun hok. Ze bonkten heel hard op de ruiten en de bezoekers leken nauwelijks te beseffen wat er gebeurde.”

Mensen bij de olifanten stonden mij echt raar aan te kijken. Dit veranderde toen ze daadwerkelijk de apen zagen lopen

Ruitenbeek wel en zij probeerde er dan ook voor te zorgen dat iedereen weg ging bij het apenverblijf. ,,Ik werd niet door iedereen geloofd. Mensen bij de olifanten stonden mij echt raar aan te kijken. Dit veranderde toen ze daadwerkelijk de apen zagen lopen.”

Het personeel was op dat moment al druk bezig met iedereen in veiligheid te brengen en Ruitenbeek en haar naasten konden het olifantenverblijf in. ,,Dit had heel anders kunnen aflopen. Wat als ik niet de aanwezige bezoekers had gewaarschuwd? Die apen zijn écht heel groot en ze sloegen hard op de ruiten.”

Gek genoeg zijn er op social media nog geen foto’s van de ontsnapte apen te vinden. Ook Ruitenbeek pakte haar telefoon niet: ,,In deze tijd zie je iedereen met zijn of haar mobiel alles filmen, maar daar was de situatie te heftig voor. Je denkt aan je eigen veiligheid en niet aan zo’n stom filmpje.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie