Afbeelding
Maranke Pater

In Soest 73 procent volledig gevaccineerd

Corona

SOEST In Soest heeft 83 procent van de volwassenen één prik gehad tegen corona. 73 procent van de inwoners is volledig gevaccineerd. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM dat die voor het eerst sinds de start van de vaccinatiecampagne per gemeente vrijgaf. 

Gemiddeld is in Nederland ongeveer 85 procent van de volwassenen deels ingeënt, en 77 procent volledig. Soest loopt dus ietsjes (twee tot vier procent) achter op het landelijk gemiddelde.

Van de twaalf- tot zeventienjarigen heeft in Soest 57 procent inmiddels één vaccinatie gekregen. Bij 43 procent van deze leeftijdsgroep is een tweede prik gezet.

Bij alle twaalf-plussers in onze gemeente ligt de volledige vaccinatiegraad op 71 procent. Van deze groep heeft 81 procent een eerste prik gekregen.

REGIO In de regio zijn de cijfers vergelijkbaar. In Amersfoort heeft 83 procent van de volwassenen één prik gehad en is 72 procent volledig gevaccineerd. In Baarn heeft ook 83 procent van de volwassenen één prik gehad, en is 76 procent al tweemaal op bezoek geweest bij een priklocatie. gevaccineerd. In Eemnes heeft 86 procent van de volwassenen één prik gehad en 76 procent twee prikken. In Bunschoten heeft 79 procent van de volwassenen één prik gehad en heeft 63 procent tweemaal een mouw opgestroopt.

GROTE STEDEN Opvallend in de cijfers is dat in grote steden als Rotterdam (58 procent volledig gevaccineerde volwassenen) en Den Haag (60 procent) en ‘Biblebelt’-gemeenten, de vaccinatiegraad lager ligt. Staphorst springt eruit met 48 procent volledig gevaccineerde volwassenen. Vooral op de waddeneilanden wordt hoog gescoord. Op Terschelling is 88 procent volledig gevaccineerd. Op Texel 84 procent. Sommige prikken ontbreken in de cijfers, bijvoorbeeld als ze niet goed zijn geregistreerd door de huisarts.

advertentie
advertentie