Vier van de tien operatiekamers in Meander Medisch Centrum worden voorlopig gesloten.
Vier van de tien operatiekamers in Meander Medisch Centrum worden voorlopig gesloten. FrankNoordanus

Druk op de Intensive Care neemt toe: Meander Medisch Centrum stelt operaties uit

12 april 2021 om 13:00 Corona

AMERSFOORT/SOEST De druk op de Intensive Care neemt in Meander Medisch Centrum toch weer zo toe, dat de ziekenhuis-leiding besloten heeft vier van de tien operatiekamers te sluiten. Hierdoor komen er meer IC-bedden vrij voor corona-patiënten. 

door Jeroen van der Veer

Terwijl er in de Nederlandse samenleving wordt gediscuteerd over mogelijke versoepelingen, neemt de druk in de ziekenhuizen toe. Mede daarom is Meander Medisch Centrum, net als de andere ziekenhuizen in de regio, gevraagd om de IC-capaciteit uit te bereiden. Dat betekent dat er vanaf maandag 12 april achttien Intensive Care-bedden beschikbaar zijn, waarvan twaalf voor corona-patiënten. 

ONDERSTEUNEN Om dit te realiseren worden medewerkers van onder andere de operatiekamers en hartbewaking vrij geroosterd zodat zij kunnen ondersteunen op de Intensive Care. Dit houdt ook in dat Meander de komende weken vier van de tien operatiekamers sluit. Chirurgische operaties die uitstelbaar zijn worden afgezegd en verplaatst.

Patiënten van wie de operatie wordt uitgesteld, worden hierover gebeld

,,Patiënten voor wie dit geldt worden hierover gebeld”, laat het ziekenhuis weten. ,,Als patiënten niets horen gaat de operatie gewoon door. Meander vraagt patiënten om niet zelf te bellen met het ziekenhuis. ,,Om de lijnen beschikbaar te houden voor spoed.”

De poliklinieken blijven wel open en ook alle spoedzorg en oncologische zorg gaan gewoon door.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie