De 100.000e vaccinatie van GGD Utrecht vond zaterdagochtend plaats.
De 100.000e vaccinatie van GGD Utrecht vond zaterdagochtend plaats. GGD Utrecht

De 100.000ste prik is gezet in regio Utrecht; ‘Een bijzondere mijlpaal’

27 maart 2021 om 12:24 Corona

SOEST De 100.000e vaccinatie in de regio Utrecht is een feit en dat vond zaterdagochtend plaats in Driebergen. ,,Een bijzondere mijlpaal en we zijn klaar voor nog veel meer, dat doen we samen”, aldus directeur GGDrU Jaap Donker. ,,We zijn blij en trots dat we met deze waardevolle taak kunnen bijdragen aan het verslaan van de pandemie en het veilig heropenen van de maatschappij.”

Vlak voor de jaarwisseling werd bekend dat GGD regio Utrecht een van de eerste locaties in Nederland zou zijn om te beginnen met vaccineren. Op 8 januari startte GGDrU haar vaccinatiecampagne in de Expo in Houten en werden de prikken bij de eerste vijf zorghelden uit de regio gezet in het bijzijn van Sharon Dijksma, voorzitter van de Veiligheidsregio Utrecht, de burgemeester van Houten; Gilbert Isabella, Commissaris van de Koning van provincie Utrecht Hans Oosters en een heel veel pers. 

Op 18 januari werd er gestart met de vaccinatie van de groep in de leeftijd van 90 jaar en ouder en nu nog geen drie maanden later vaccineert GGDrU op vijf locaties in vijf gemeenten, zeven dagen in de week de mensen van 75 jaar en ouder. 

Sinds die eerste vijf prikken in Houten is zaterdag op de vaccinatielocatie in Driebergen bij meneer Olsthoorn door GGD-medewerkster Marjolijn de 100.000ste gezet.

De vaccinatiecampagne begon drie maanden geleden in Houten en sindsdien heeft GGD regio Utrecht in samenwerking met de gemeenten nog vijf locaties geopend in Utrecht, Amersfoort, Veenendaal en recentelijk Driebergen.     


advertentie
advertentie