Afbeelding
Jaap van den Broek

Muzikaal optreden voor bewoners van Molenschot Soest

Corona

SOEST Voor de bewoners van Molenschot was er vlak voor kerstavond een muzikale verrassing. Zanger/gitarist Arthur Wattimena bracht ‘s middags diverse liedjes te gehore vanaf de parkeerplaats bij het woonzorgcentrum aan het Dalplein.

Dat deed de artiest vanuit een vrachtwagen, waarin vijf kerstbomen stonden om de kerstsfeer te verhogen. De bomen waren beschikbaar gesteld door ‘t Vaarderhoogt. Buiten stonden Jessica van Burgsteden en andere ‘kerstvrouwen’.

De vader van Jessica zit, net als veel andere oudere Soesters, al twee weken in quarantaine in Molenschot. ,,Bezoek is niet mogelijk. Te sneu, deprimerend”, aldus Jessica. Ze plaatste een oproep op Facebook voor muzikanten. Of die misschien een optreden wilden verzorgen voor de ouderen. Waar die in het voorjaar stonden te ‘springen’, kwamen er nu - behalve warme steunbetuigingen - geen concrete reactie waarmee Jessica iets kon gaan organiseren.

Ze vertelde haar verhaal aan Arnoud Daatselaar van Pensionstal De Heidehoek in Eemnes, waar ze al jaren haar paarden heeft gestald. ,,Hij zei: ik ga dat regelen voor jou en je vader. Daatselaar kent Wattimena en zo ging het balletje rollen. Jessica belde Lex Verkleij en de banketbakker stelde meteen vijftig Lange Soesters voor de bewoners van Molenschot ter beschikking. Zo was er toch even een vrolijk kerstfeest voor de bewoners van Molenschot.

advertentie