Tot en met volgende week geen fysieke lessen op het Griftland College.
Tot en met volgende week geen fysieke lessen op het Griftland College. Hans Veltmeijer

Tot 9 november online lessen voor Griftland College

29 oktober 2020 om 13:48 Corona

SOEST Om het coronavirus te beteugelen heeft het Griftland College besloten de lessen twee weken alleen digitaal te laten plaatsvinden. Met als doel op 9 november ‘een frisse start’.

Het Griftland College geeft tot en met vrijdag 6 november geen fysieke lessen. Alle bijna 1500 leerlingen krijgen online les vanuit huis. De maatregel is gedurende twee weken ingevoerd. Wel zijn er fysieke toetsen op school en zijn er aparte werkplekken gecreëerd voor kinderen die thuis niet goed kunnen leren. Met de week vakantie erbij zijn de meeste leerlingen daardoor straks drie weken niet op school geweest. ,,Hiermee hopen we een ‘reset’ in besmettingen (en herstel van de huidige zieken) te kunnen bewerkstelligen, waarna we een frisse start kunnen maken”, aldus een bericht op de website van het Griftland.

In het bericht worden ook ouders opgeroepen om de school te blijven informeren als hun kind positief is getest en wanneer het kind weer beter is, al zijn de lessen online. ,,Alleen dan houden wij overzicht op het aantal positief geteste leerlingen en kunnen we dit meenemen in ons plan van aanpak voor de komende weken.”

De school voor mavo, havo en vwo in Soest heeft sinds eind september te kampen gehad met relatief veel coronabesmettingen, zowel onder leerlingen als docenten. De bovenbouw kreeg al eerder een periode louter online les, op dit moment geldt dat dus voor de gehele school.

Door Hans Veltmeijer

advertentie
advertentie