Afbeelding
Pixabay

'Kabinet laat coronateugels verder vieren'

6 mei 2020 om 16:48 Corona Coronavirus

SOEST (ANP) Het kabinet gaat de komende weken de maatregelen ter bestrijding van het coronavirus versoepelen. Het kabinet wil vanaf volgende week mensen weer toestaan zich met drie of meer mensen buiten te begeven, zolang er wel 1,5 meter afstand wordt gehouden. Dat bevestigen ingewijden na berichtgeving van RTL en De Telegraaf.

Op 1 juni zouden de restaurants in aangepaste vorm weer open kunnen gaan. Ook musea en podia zouden vanaf 1 juni weer open mogen, mits de positieve ontwikkelingen van de afgelopen weken in het aantal besmettingen doorzetten. Die voorstellen bespreken de crisiscommissie van het kabinet woensdag. 

Reizigers in het openbaar vervoer moeten vanaf 1 juni verplicht een mondkapje dragen. Het kabinet zal dat woensdag bekendmaken, bevestigen ingewijden berichtgeving daarover van de NOS. Het mag daarbij ook gaan om niet-medische mondkapjes.

Treinen, trams, bussen en metro's gaan vanaf die datum ook weer meer rijden. Het ov was sinds maart alleen bedoeld voor noodzakelijke ritten, zoals voor mensen met cruciale beroepen.

Rond 19.00 uur geven premier Mark Rutte en 'coronaminister' Hugo de Jonge een persconferentie.

advertentie
advertentie