Juandi en Malú met hun beren Little John en Strikje.
Juandi en Malú met hun beren Little John en Strikje. Eddie Poppe

Premier Rutte: scholen, horeca en sportclubs tot en met zeker 28 april gesloten

31 maart 2020 om 19:06 Corona Coronavirus

SOEST Scholen, kinderdagverblijven en eet- en drinkgelegenheden blijven nog minstens tot en met 28 april dicht. Het kabinet verlengt de sluiting, die aanvankelijk tot 6 april zou duren. Ook de andere maatregelen tegen het coronavirus die tot 6 april zouden gelden, blijven nog zeker ruim drie weken van kracht, maakte premier Mark Rutte dinsdagavond bekend.

Ook bijvoorbeeld sportclubs, musea en kappers blijven tot en met de dag na Koningsdag gesloten. Evenementen waarvoor een vergunning nodig is, waren al voor langere tijd verboden, tot 1 juni.

Scholen blijven door de verlenging tot en met de meivakantie gesloten. Dat schept duidelijkheid voor leraren en ouders, zegt Rutte. Volgens de premier was er geen ander besluit mogelijk om te voorkomen dat de virusuitbraak uit de hand loopt.

GEEN PLANNEN Nederlanders moeten voorlopig geen plannen maken voor de meivakantie, adviseert premier Mark Rutte. Scholen, eet- en drinkgelegenheden blijven tot en met 28 april dicht, maar ook daarna "gaan we niet ineens terug naar de normale situatie", zegt Rutte.

Het kabinet beslist 21 april of coronamaatregelen nog verder worden verlengd.

advertentie
advertentie