De winnaars van de eerste kerstmannenroute, vorig jaar.
De winnaars van de eerste kerstmannenroute, vorig jaar. Eigen foto

Kerstroute Soest-Zuid met thema Winter Wonderland

Activiteiten

SOEST Na het succes van vorig jaar wordt in december voor de tweede keer een kerstroute gehouden in Soest-Zuid. Bij dit buurtinitiatief is dit keer gekozen voor het thema ‘Winter Wonderland’.

Door Johan van Beek

Raymond ter Horst is een van de wijkbewoners die vorig jaar deze activiteit op de agenda zetten. Tientallen huishoudens in Soest-Zuid deden er aan mee door hun tuin te versieren in de sfeer van de kerstman. Met de locaties van al die opgetuigde tuinen maakte de organisatie een wandel- en fietsroute. Dat zal dit jaar ook weer het geval zijn.

,,Winterse landschappen, kerstmannen of kerstvrouwen, kerststallen. Niets is te gek! Dit kan groot of klein zijn en indien mogelijk natuurlijk sfeervol uitgelicht”, gooit Ter Horst een paar suggesties ‘op straat’.

LIGHTS AVONDEN Wat tijdens de tweede editie ook in stand wordt gehouden, zijn de zogenoemde Soest-Zuid lights avonden. Die zijn vastgesteld op zaterdag 17, zaterdag 24 en vrijdag 30 december. De deelnemers wordt gevraagd die avonden hun tuin extra sier te geven door ze met sfeervolle verlichting letterlijk in de spotlights te zetten.

Met als doel in de donkere dagen de verbinding te zoeken en de kerstdagen nog gezelliger te maken

VERBINDING ,,Het is een bijzonder buurtinitiatief, door en voor bewoners”, zegt Ter Horst. ,,Met als doel om in de donkere dagen voor kerst de verbinding te zoeken met wijkgenoten én de kerstdagen nóg gezelliger te maken. Na het succes van de kerstroute door Soest-Zuid in 2021, kon een vervolg natuurlijk niet uitblijven.”

Aan de route is ook weer een prijs verbonden voor de tuin die het meest treffend en mooist versierd is. De familie Van Bekkum kreeg die vorig jaar uitgereikt, onder meer vanwege de pianospelende kerstman in haar tuin.

AANMELDEN Dit jaar is de kerstrouw Winter Wonderland van zaterdag 10 tot en met vrijdag 30 december. Aanmelden kan dit keer tot en met maandag 5 december via www.kerstroutesoestzuid.com. Voor vragen: kerstroutesoestzuid@gmail.com.

advertentie
advertentie