Afbeelding
Jan van Steendelaar

‘Kusje erop en pleister voor de sier’

20 augustus 2021 om 18:11 Activiteiten

SOESTERBERG ,,Ik heb echt nieuws”, zegt Arjan Dolman die al negen jaar de EHBO verzorgt op het jaarlijkse huttenbouwdorp van welzijnsstichting Balans. ,,Uniek, ik heb het niet eerder meegemaakt dat ik maar één kind heb gehad met een splinter.” Voor de rest is er niets bijzonders gebeurd, anders dan de normale ‘patiënten’. ,,Maar dan was kusje erop en pleister voor de sier voldoende om het de kinderen te laten vergeten.”

Het is nog maar de vraag of het huttenbouwdorp oude stijl zoals Balans dit al 23 jaar lang organiseert voor basisschoolkinderen van 6 tot 13 jaar volgend jaar terugkomt. De vernieuwde opzet van dit jaar in verband met de coronamaatregelen is volgens Balans-directeur Jan Buijze ook een optie. In plaats van vier dagen timmeren, zagen en schilderen voor een groep van zo’n 175 kinderen zou er opnieuw voor gekozen kunnen worden twee groepen te vormen voor dit vakantiefeest.

,,Een mogelijkheid is ook een blok van twee dagen zoals dit jaar voor de kinderen voor wie de formule van vóór corona te groots en te massaal is, zodat je ze meer aandacht kunt geven, en de oude formule ernaast, dus vier dagen voor een groep die dat wel graag wil. Maar dat kost wel weer heel veel tijd, manuren en geld.” Er zullen dus binnen met name het jeugdwerk van Balans heel wat gesprekken gevoerd gaan worden om de activiteit voor volgend jaar vorm te geven. Voor dit jaar was dat niet zo’n probleem, gedwongen door de coronamaatregelen. Het heette ook niet meer huttenbouwdorp maar Superheldendagen. De activieiten verschilden overigens nauwelijks van voorgaande jaren. Ook nu werd er volop gebouwd, al was het aantal hutten voor beide groepen beperkt tot tien. Verder was er op creatief gebied weer van alles te doen.

Ze hoefden er niet doorlopend mee bezig te zijn, want ze brachten tussendoor een bezoek aan het Nationaal Militair Museum en maakten een rit in een hobbelige legertruck. Kortom, het waren voor de kinderen twee plezierige dagen. Zij die volgend jaar weer mee mogen doen. Hebben iets om naar uit te kijken. Voor degenen die daarvoor dan te oud zijn, was het een afscheid dat ze liever nog een paar jaar hadden uitgesteld.

advertentie
advertentie