Voor het tweede achtereenvolgende jaar zullen zulke beelden van de Avondvierdaagse ontbreken.
Voor het tweede achtereenvolgende jaar zullen zulke beelden van de Avondvierdaagse ontbreken. Johan van Beek

Alternatieve wandelroute Soester Avondvierdaagse

24 mei 2021 om 07:00 Activiteiten

SOEST Het loopt geen storm bij de inschrijving voor de Avondvierdaagse in Soest. Gemakkelijk te verklaren, want het wandelevenement is voor de tweede achtereenvolgende keer afgelast. Maar: er is een alternatieve wandelroute voor de lierhebbers, die ze op elk gewenst moment kunnen afleggen.

De organisatie heeft een route uit de ‘oude doos’ op haar site gezet. ,,De route kan worden gedownload door mensen die deze route willen lopen. Veel wandelplezier”, zegt Henk Kok van de plaatselijke regelingscommissie.

Intussen richten Kok en de andere vrijwilligers hun vizier op 2022. Dan hopen ze dat er van maandag 16 tot en met donderdag 19 mei weer een Avondvierdaagse in Soest kan worden gehouden. Dat zal dan de veertigste editie worden. In 1982 kreeg Soest zijn eigen Avondvierdaagse.

Voor de organisatie van en de begeleiding tijdens de speciale editie kan de regelingscommissie nog wel vrijwilligers gebruiken, laat Kok weten. ,,Vrijwilligers zijn nodig om dit evenement veilig te laten verlopen. We hopen dat veel mensen en scholen 16 tot en met 19 mei alvast in hun agenda zetten. Dan staat niet alleen de plaatselijke regelingscommissie, maar staan ook alle vrijwilligers klaar die de deelnemers overzetten, de kaartjes knippen of het startbureau bemensen, weer klaar.”

Via avondvierdaagse.nl kunnen belangstellenden terecht voor meer info over de vrijwilligersfuncties. Via deze site kan ook de alternatieve route van Soest worden gedownload.

advertentie
advertentie