Eén van de activiteiten is jezelf camoufleren.
Eén van de activiteiten is jezelf camoufleren. Eempers

Nationaal Militair Museum komt met online activiteiten

Activiteiten

SOESTERBERG Nu in verband met corona musea net als veel andere culturele instellingen tot ten minste 9 februari gesloten zijn, maakt het Nationaal Militair Museum (NMM) in Soesterberg bezoek via social media mogelijk. Ook kan iedereen daar meedoen aan activiteiten voor de jeugd. Onder meer kunnen deelnemers zichzelf camoufleren tijdens een online-competitie. Uit alle inzendingen wordt een winnaar gekozen die met het gezin gratis een dagje museumbezoek krijgt, inclusief een goodiebag.

Wie op een andere manier creatief wil zijn, kan meedoen aan de kleurwedstrijd. Dat kan door een kleurplaat op de website van het museum uit te printen. Deelnemers kunnen een F-16, Leopard 2A6-tank, helikopter, mini-tank, een Fokker D27, een P-51 Mustang, of van een bootcamp inkleuren.

Door corona kon de viering van 75 jaar bevrijding niet doorgaan. Wie aan de bevrijding denkt, ziet al gauw beelden van feestende mensen voor zich, zwaaiend met vlaggen. Of het voor de Nederlanders toen moeilijk was om kant te kiezen, vertelt Guus Blok. Hij is onder meer bekend van ‘Lezen Oké’ in het filmpje ‘Kiezen in de Tweede Wereldoorlog’.

Vlak na de bevrijding reden er veel tanks en jeeps door de straten met feestvierende volwassenen en kinderen erop. Het is nu mogelijk zelf een bevrijdingsstoet te maken door op de site van het museum het bouwpakket te downloaden en bijvoorbeeld een vrijheidsjeep te knutselen.

Wie iets anders wil doen, kan thuis een codekraker knutselen met z’n eigen geheimtaal. Daarvoor kan de NMM Codekraker worden gedownload. Avonturiers kunnen een verkenningsmissie downloaden op www.nmm.nl.

advertentie
advertentie