Het darttoernooi gaat elk jaar een vervolg krijgen.
Het darttoernooi gaat elk jaar een vervolg krijgen. Jaap van den Broek

Gilde zet met darttoernooi iets nieuws op agenda

25 maart 2024 om 22:07 Activiteiten

SOEST Het Groot Gaesbeeker Gilde noemt het zelfs het eerste open Soester dartkampioenschap. Er kwamen zaterdagavond 64 deelnemers (32 teams) voor naar het Gildehuis. Op twaalf borden in twee zalen, georganiseerd door de nieuwe activiteitencommissie, werd de reeks partijen gespeeld, die uitmondde in een finale tussen Team Massimo en Roy en hun tegenstanders Angelo en O’giani. In een spannende best-of-seven legs won het eerste team met 4-3.

In de eerste ronde ging het om best-of-three legs en mochten de  twee beste teams per poule door naar de winnaarsronde. De twee winnaars gingen naar huis met meer dan alleen de eer; ze ontvingen een tegoedbon voor een lunch voor twee bij Theehuis het oude paard. Angelo en O’giani, als tweede geëindigd, ontvingen een heerlijk pakket van Kaasboerderij ‘de Staelenhoef’. De prijzen waren beschikbaar gesteld door lokale sponsors.

Het toernooi aan de Steenhoffstraat verliep zeer sportief en in een gezellige, ongedwongen sfeer. Het gilde wil hiermee volgend jaar op herhaling.

advertentie
advertentie