Soest, ga oversluiten!

19 december 2019 om 10:49 Nieuws Deel je nieuws

Stel je voor: de hypotheek van je woning in Soest of omstreken daalt flink, waardoor je maandlasten dalen maar je nog steeds geniet van je fijne woning in het mooie Soest. Het klinkt wellicht als iets onhaalbaars, maar het kan echt! De huidige hypotheekrentes zijn historisch laag en daar kan je van profiteren!

Ik heb het over oversluiten. Oversluiten is in principe het veranderen van hypotheekverstrekker waardoor je je, wellicht hoge, rente kan veranderen naar de lage hypotheekrente. Hiermee kan je flink besparen op je maandlasten! Wel moet er bij vermeld worden dat het oversluiten van je hypotheek ook geld kost… Váák wegen de besparingen wel op tegen de kosten, maar dat is niet altijd het geval. Dit is bijvoorbeeld niet het geval als je rentevast periode bijna afloopt. Het zit namelijk zo: Als je gaat oversluiten moet je een boete betalen aan je bank. Dit klinkt ernstig maar het is niks meer dan de misgelopen inkomsten voor de bank. Jij en de bank hadden namelijk een overeenkomst getekend voor een aantal jaar, en de rente van die jaren loopt de bank nu mis. Máár als je rentevast periode bijna afloopt is het verstandiger om te wachten op een nieuw voorstel van je bank. Als dit voordelig is voor je, kan je je hypotheek houden bij je huidige bank. Als dit niet gunstig is kan je natuurlijk alsnog oversluiten maar hoef je dan de boete niet te betalen omdat de rentevast periode afloopt, en de bank dus geen kosten misloopt.

Er komen ook andere kosten bij kijken zoals de taxatiekosten van je woning, de notariskosten, de bemiddelingskosten, etc. In de gids https://oversluiten.nl/hypotheken/hypotheek-oversluiten-gids/ kan je al de kosten vinden. Hierin kan je bovendien ook meteen berekenen of jij geld gaat besparen.

Laat je alleen niet tegenhouden door de kosten die je zal moeten maken bij het oversluiten. Je kan de kosten namelijk meefinancieren in de nieuwe hypotheek. Zo ben je dus alleen maar aan het besparen en worden de kosten ook nog eens betaald!

advertentie
advertentie