Sfeerimpressie / Zwemcompetitie deel 2
Sfeerimpressie / Zwemcompetitie deel 2 De Duinkikkers - Marieke Keuning

Uitstekende tweede competitieronde voor Duinkikkers!

22 november 2021 om 08:35 Sport Deel je nieuws

De zwemploeg van De Duinkikkers heeft afgelopen zaterdag in Sportboulevard de Engh spreekwoordelijk voor vuurwerk gezorgd. In de eigen thuishaven zwom de ploeg naar liefst 47 persoonlijke records en 6 clubrecords. Een uitstekende oogst, terwijl men het ook in Soest zonder het normaal toestromende publiek moest stellen. Gelukkig waren de nodige Soester vrijwilligers aanwezig om de zwemmers te ondersteunen en zorgden deze vrijwilligers tegelijkertijd voor een goed en veilig verloop van de wedstrijd.

Lucas Bemer zorgde vandaag voor een clubrecord op de 200 school. Met 2.42.01 zwom hij als 14-jarige al onder het record van 15 jaar, die tot dusver op naam van Remko Hooft stond. Paralympiër Querijn Hensen zwom vandaag mee en verbrak eveneens een clubrecord. Op de 200 wissel zwom hij het eeuw-oude record van Frits Wibbelink uit de geschiedenisboeken; 2.17.17! Het tweetal zwom als slotstuk van de wedstrijd, samen met Kevin Roest en Niek van Leeuwenkamp, ook nog een estafette clubrecord op de 4x50 vrij. De 1.43.61 was ruim 4 seconden harder dan het oude record.

Waar Lucas en Querijn de records verdeelden, besloot Rhodee van den Ham om op beide afstanden zelf de records scherper te stellen. Rhodee, die beide records al op haar naam had staan, zwom ook nog een record met haar estafette team. Met Tess Bemer (RC), Emma Schalken (VL) en Sterre Veersma (BC) snelde ze naar 4.44.68 op de 4x100 wissel.

Van de 47 persoonlijke records was die van Floore Boekema op de 100 rug procentueel de grootste. Ook Wessel Adelaar, Nine Boekema, Anouk Kuijer, Jochem Roskam, Noortje op den Velde en Daniek Willemse zwommen naar flinke PR’s. Chris de Jong, Gerbert Mollenhorst, Abel op den Velde en Luuk Roskam zwommen allen in dezelfde serie naar een flinke tijdsverbetering op de 100 rug.

Uitstekende resultaten dus in Soest, waar de tweede plaats in de competitie zeker wel behouden is. Volgens de eigen berekening is men zelfs wat ingelopen op de koploper. Als alles mee zit is in januari 2022 de derde competitieronde, op 15 januari in zwembad De Octopus in Leusden.

advertentie
advertentie