Roeiers en zeilers op de Eem.
Roeiers en zeilers op de Eem. Sabine Joosten

Buiten sporten op het water: Veilig en Gezond! Open Dag BWV De Eem: roeien en zeilen voor jeugd en volwassenen

11 maart 2021 om 13:00 Sport Deel je nieuws

Op zaterdag 10 april van 12:00 tot 16:00 kan je kennis maken met onze energieke vereniging om te ervaren hoe het is om te roeien of te zeilen op de Eem. Het is heerlijk om buiten actief te sporten, goed voor je gezondheid, je welzijn en je conditie. We zijn een vereniging waarin sportieve ambities en gezelligheid hand in hand gaan. De Eem meandert door het polderlandschap en biedt voorbij elke bocht unieke vergezichten en prachtige oevers. Je leert bij ons roeien, alleen en in teamverband, van recreatief tot ambitieus. Met roeien train je al je spieren tot je lachspieren aan toe! Je kunt ook leren zeilen en alle kneepjes onder de knie krijgen. Kom ook roeien of zeilen (of allebei) bij onze levendige vereniging! We heten jeugd en volwassenen van harte welkom, zowel beginners als ervaren roeiers en zeilers.

Meld je aan via secretaris@bwvdeeem.nl. Je ontvangt dan een uitnodiging voor een bepaalde tijd, zodat we kunnen voldoen aan de geldende Corona maatregelen. Nadere informatie is te vinden op www.bwvdeeem.nl.

Over Roeien
BWV De Eem heeft een eigen vloot, zowel recreatieve boten als wedstrijdboten voor een tot acht roeiers. Onze eigen leden geven instructie en coachen de teams. Er zijn door het jaar meerdere instapmomenten. We leiden op tot een erkend certificaat. Instructie is inbegrepen in de contributie.

Over Zeilen
BWV De Eem heeft een eigen vloot, zowel kiel- als zwaardboten. We zeilen op de Eem en op het Eemmeer. Onze eigen leden geven instructie aan jeugd (op zaterdagen vanaf 24 april) en aan volwassenen. We leiden op tot het landelijk erkende CWO-diploma. Instructie is inbegrepen in de contributie.

Over de Vereniging
Met ruim 450 leden zijn we een stevige vereniging die bijna 100 jaar bestaat, in 2023 zal het eeuwfeest groots worden gevierd. Alle leden dragen hun steentje bij aan het verenigingsleven, van onderhoud tot instructie en organisatie. De leeftijd van de leden varieert van twaalf tot in de negentig. We hebben een mooi en ruim verenigingsgebouw met kantine en volop trainingsfaciliteiten en we beschikken over zo’n honderd goed onderhouden roei- en zeilboten.  Er worden tal van activiteiten georganiseerd, zoals wedstrijden, toertochten, clubkampioenschappen en festiviteiten. Welkom voor iedereen die houdt van water en van buiten sportief bezig zijn!

advertentie
advertentie