Michelle Goos (li) en Roos van Leeuwen (re) geven handtekeningen
Michelle Goos (li) en Roos van Leeuwen (re) geven handtekeningen Purdey Horbach

Eredivisie handbalsters geven training aan BDC-jeugd

17 oktober 2020 om 20:43 Sport Deel je nieuws

Handbalsters Roos van Leeuwen en Michelle Goos gaven afgelopen zaterdag een handbalclinic voor jeugdteams van handbalvereniging Auto Smeeing/BDC. Beide dames zijn speelster van Eredivisieclub VOC uit Amsterdam. En Michelle Goos nam in 2016 met het Nederlands team nog deel aan de Olympische Spelen. Een brok aan ervaring dus. 

Ze gaven in 2 uur tijd trainingen aan de jeugdleden van BDC en ook spelers uit de regio waren welkom. Zo waren er ook spelers van Fidelitas (Amersfoort) en LHV (Leusden), clubs waar BDC een uitstekende relatie mee heeft. De herenteams van BDC en LHV vormen bijvoorbeeld samen de combinatieteams Yourlease/Eemland. 

Uit de koker van VOC komen veel andere bekende speelsters, zoals Natasja Burgers, Pearl van de Wissel, Joyce Hilster, Wendy Smits, Debbie Bont, Tess Wester, Yvette Broch,  Angela Malestein, Laura van der Heijde, Estavana Polman en Charris Rozemalen.

BDC probeert door het organiseren van gratis evenementen het handbal in de regio te promoten. Zondag 25 oktober organiseert de club een instuifochtend voor 4 t/m 6-jarigen waarin zij gratis kennis kunnen maken met handbal. 

Michelle Goos legt uit
kids in actie
Roos van Leeuwen
Michelle Goos legt uit
advertentie
advertentie