Stockfoto ter illustratie.
Stockfoto ter illustratie. Pixabay

Veiligheidsregio Utrecht: ‘Vanaf woensdag verhoogd risico op natuurbrand’

30 mei 2023 om 14:30 Overig

SOEST Het is momenteel erg droog in de natuur. De brandweer en natuurbeheerders zijn daarom extra alert, meldt Veiligheidsregio Utrecht. ,,Door de aanhoudende droogte is de kans op een snel uitbreidende natuurbrand namelijk groot. Daarom wordt vanaf woensdag 31 mei om middernacht opgeschaald naar fase 2: een verhoogd risico op natuurbrand.”

Bijna alle branden in natuurgebieden ontstaan door menselijk gedrag. ,,Let daarom extra goed op als je buiten in de natuur bent. Een weggegooide sigarettenpeuk of een stuk glas kan namelijk gemakkelijk een grote natuurbrand veroorzaken. Open vuur, zoals kampvuurtjes en barbecues in natuurgebieden, zijn momenteel verboden. Mocht je toch verdachte zaken zien, meld dit dan direct via 112”, aldus de veiligheidsregio.

Wanneer een natuurbrand ontstaat, is het zaak om zo snel mogelijk weg te vluchten. ,,Het liefst in de richting van een weg of huizen. Bel 112 en vertel waar de brand is. Help andere mensen en kinderen om op een veilige plek te komen”, adviseert de veiligheidsregio. 

Meer informatie over natuurbranden is te vinden op de website www.natuurbrandrisico.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie