De brandweer sloot de watertoevoer af en veegde zoveel mogelijk water uit het gebouw.
De brandweer sloot de watertoevoer af en veegde zoveel mogelijk water uit het gebouw. Eempers

Bewoners Vosseveld merken niets van inzet brandweer Soest

15 oktober 2021 om 15:30 Overig

SOEST In een van de vier woongebouwen van de Amerpoort-locatie Vosseveld voor kinderen en jong volwassenen met een meervoudige beperking is in de nacht van donderdag op vrijdag in een technische ruimte een waterleiding gesprongen.

De brandweer werd ingeschakeld om de eerste maatregelen te nemen. Geen van de acht bewoners heeft iets van de nachtelijke brandweerinzet gemerkt, aldus de leiding.  

De alarmcentrale nam contact op met Vosseveld toen er een automatische melding binnenkwam. Bij controle door de dienstdoende begeleidster hoorde zij geknetter in de technische ruimte waar bovendien stoom uitkwam. De gewaarschuwde brandweer gebruikte bij het openen van de deur voor de zekerheid ademlucht. Het bleek dat een waterleiding was geknapt. Daardoor was water in de rookmelder gekomen die het alarm veroorzaakte.

De brandweer draaide enkele afsluiters dicht zodat het lekken stopte en schakelde de elektra uit. Nadat zoveel mogelijk water uit het gebouw was geveegd, kon de brandweer inrukken. De afhandeling van het incident werd overgelaten aan de technische dienst van Amerpoort.

Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie