Zet de fiets met twee sloten vast, luidt de tip van de politie.
Zet de fiets met twee sloten vast, luidt de tip van de politie. Politie Soest

Politie: ‘Gebruik dubbel slot voor fietsen

7 juni 2021 om 10:18 Overig

SOEST De politie heeft deze week een man aangehouden op verdenking van fietsdiefstal. Een getuige had ‘s ochtends rond half zeven gezien dat hij samen met een vrouw bovengemiddeld aandacht schonk aan gestalde tweewielers bij station Soest-Zuid. De twee maakten zich verdacht doordat ze voortdurend schichtig om zich heen keken.

De getuige zag dat het tweetal twee damesfietsen meenam. Ze tilden het achterwiel op en liepen met de fietsen weg. Iets verderop werden de sloten van de fietsen doorgeslepen en fietsen de dieven weg op hun buit. Daarop belde de getuige de politie. Agenten zagen de man even later en hielden hem aan, de vrouw was niet meer te vinden.

,,In de garagebox van de man troffen wij nog vijf fietsen aan waarvan wij het vermoeden hebben dat deze gestolen zijn”, zegt de politie in een verklaring. ,,Ook lagen er in de schuur meerdere doorgeslepen sloten. De fietsen en sloten zijn door ons in beslag genomen.”

Volgens de politie laat deze situatie laat zien hoe belangrijk het is om een fiets met een dubbel slot vast te zetten en altijd aangifte te doen als de fiets gestolen is. ,,Alleen dan kun je je gestolen fiets terug krijgen”, aldus de politie.

advertentie
advertentie