Afbeelding
Jan van Steendelaar

Lekkende dieseltank veroorzaakt verkeershinder in Soest

26 oktober 2020 om 10:39 Overig

SOEST Een lekkende dieseltank van een vrachtwagen met oplegger was maandagmorgen de oorzaak van verkeershinder op de Soesterbergsestraat. Daardoor kon het verkeer maar van één rijbaan gebruikmaken.

Jan van Steendelaar

De chauffeur van een bedrijf uit Eindhoven werd ter hoogte van de inrit van recreatiepark Het Bossch door een fietsster erop attent gemaakt dat er iets niet in orde was. Bij eerste onderzoek vermoedde hij dat er sprake was van een lekke band, maar er bleek diesel uit de tank te lekken. 

De chauffeur besloot niet verder te rijden om verspreiding over het wegdek en het fiets- en voetpad te voorkomen. Omdat de cabine inmiddels op de toegangsweg naar het recreatiepark stond en de oplegger dwars op de weg stond, moest de politie het verkeer regelen om tijdens de ochtendspits een zo vlot mogelijke doorstroming te garanderen.

Voor het verwijderen van de olieplas en het dichten van het lek werd de brandweer ingeschakeld. Deze ving eerst de wegstromende diesel in bakken op en strooide absorberende korrels op de weg. De brandweer slaagde erin het wegstromen van de diesel in te dammen. Daarna werd het lek provisorisch gedicht. Toen de vrachtwagen op eigen kracht fiets- en voetpad kon worden opgereden in afwachting van de komst van personeel van een garagebedrijf, had het verkeer in beide richtingen weer vrij baan. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie