Afbeelding
Eempers

Auto en lichtmast beschadigd door vallende takken

Overig

SOEST Bewoners van de Hannie Schafthof werden zondagnacht om 03.50 uur wakker van een zware klap. Oorzaak ervan was het door de harde wind afbreken van een enorme tak van een kastanjeboom midden op de parkeerplaats. Hij kwam gedeeltelijk op een auto terecht die daardoor aanzienlijke schade opliep.

Jan van Steendelaar

Waren op het geluid van de klap al buurtbewoners afgekomen, de belangstelling werd nog groter door het lawaai van de motorkettingzaag die de brandweer gebruikte om de tak kort te zagen en de auto vrij te maken. Dat kon pas nadat met de autoladder loszittende en ingescheurde takken uit de boom waren verwijderd. 

De autoladder kon trouwens pas ingezet worden toen eerst een op het trottoir geparkeerde bestelauto was verwijderd, waarvoor de politie de eigenaar uit bed belde.

Hoewel de brandweer voorzichtig te werk ging om verdere schade aan de auto te voorkomen, kon ze niet verhinderen dat een tak op een lichtmast viel, waardoor de behuizing werd vernield. Om 05.45 was de klus geklaard en kon de brandweer inrukken.

Afbeelding
advertentie