De kettingrover in beeld. De man was onder andere actief in Leusden, Driebergen, Hoevelaken en Soest.
De kettingrover in beeld. De man was onder andere actief in Leusden, Driebergen, Hoevelaken en Soest. Bureau Hengeveld

Politie op zoek naar kettingrover

11 juli 2020 om 12:23 Overig

SOEST De politie heeft in Bureau Hengeveld op RTV Utrecht bewakingsbeelden laten zien van de kettingrover die al een paar weken actief is in de regio Utrecht en het Gooi. In korte tijd heeft de man veertien vrouwen op straat beroofd. 

De eerste keer dat de man toesloeg was op 23 juni in Leusden en een dag later was hij actief in Bunschoten, Driebergen en Hoevelaken. Op 25 juni beroofde hij vrouwen in Huizen en Zeist en op 26 juni in Bussum, Eemnes, Hilversum, Baarn en Soest. De dag daarna sloeg de man toe in De Bilt en op 28 juni in Vleuten. Op zondag 5 juli was hij actief in Breukelen.

De dader heeft het gemunt op oudere vrouwen met gouden kettingen. Alle slachtoffers zijn 65-plus, sommigen in de tachtig. Volgens de politie heeft het er alle schijn dat het steeds om dezelfde dader gaat. Het signalement komt overeen: blanke huidskleur, 20 tot 30 jaar, blond haar en een normaal tot gespierd postuur. In bijna alle gevallen reed de straatrover weg op een zwarte snorscooter van het merk Kymco.

Tips doorgeven kan op 0800-6070 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Bron video: Bureau Hengeveld / RTV Utrecht

advertentie
advertentie