Afbeelding
Alexander Schippers

Problemen voor brandweer Soest na automatische brandmelding

14 maart 2020 om 13:54 Overig

SOEST Een automatische brandmelding bij een bedrijf aan de Koningsweg in Soest heeft de brandweer vrijdagavond voor problemen gesteld. Niet alleen bleek tijdens het onderzoek dat de alarmering van een ander adres kwam dan was opgegeven, de brandweer kon het terrein aan de Koningsweg niet op, omdat zowel aan de voor- als de achterzijde het ingangshek afgesloten was. Ook ontbrak de sleutel ervan.

door Jan van Steendelaar

De melding kwam bij de alarmcentrale binnen om 22:55 uur. Zowel van de hoofdpost als de nevenpost rukte een wagen uit. De brandweer had eerder op de dag bericht gekregen dat de sprinklerinstallatie in onderhoud was. De monteurs kwamen uit Brabant en vanwege de omvang van het coronavirus daar, was besloten om hen niet langer aan de installatie te laten werken. Daardoor was een deel van de installatie buiten werking.

GESLOTEN HEK Bij aankomst op de Koningsweg stond de brandweer bij de hoofdingang voor het gesloten hek. Een andere ingang was eveneens afgesloten. De brandweer besloot de spreider in te zetten om het hek open te breken. Net op dat moment kwam de bewaking aanrijden met een sleutel voor de hoofdingang.

DEPENDANCE De bemanning van de tweede wagen kwam bij onderzoek een personeelslid van het bedrijf tegen. Hij zei dat het automatische alarm niet van de hoofdvestiging van het bedrijf aan de Koningsweg kwam, maar van de dependance aan de Zuidergracht.

ONDUIDELIJK Maar omdat de herkomst van het alarm onduidelijk was, besloot de brandweer om de bemanning van de ene auto het bedrijf aan de Koningsweg te laten controleren en die van de andere auto de dependance aan de Zuidergracht, waar de eerste uitrukwagen via het industrieterrein De Grachten naartoe reed.

GELUID Uiteindelijk hebben de hulpdiensten op geen van beide adressen onregelmatigheden kunnen vinden. Wel maakte de sprinklerpomp een geluid, zonder dat deze water produceerde. De oorzaak van het aanslaan van de pomp werd niet duidelijk. Om 23:40 uur kon de brandweer onverrichter zake terug naar de kazernes.  

Afbeelding
advertentie
advertentie