Afbeelding
Eempers

Brandweer Soesterberg bevrijdt slachtoffer uit auto op A28

2 mei 2023 om 07:12 Ongeval

SOESTERBERG Bij een aanrijding op de A28 is een automobiliste maandagavond gewond geraakt. Omdat zij klaagde over pijn in nek en rug en beenletsel had, werd de brandweer van Soesterberg ingeschakeld om haar uit de auto te halen. Met de ambulance werd zij naar het ziekenhuis gebracht.

Het ongeluk gebeurde op de rijbaan richting Utrecht. Op de vluchtstrook stond een personenauto met pech. Beide inzittenden waren uitgestapt en stonden op veilige afstand van het voertuig in de berm achter de vangrail in afwachting van de hulpdienst. Ze zagen een auto aankomen waarvan de bestuurster de stilstaande auto blijkbaar niet zag. Ze botste in volle vaart achterop de auto op de vluchtstrook.

BEVRIJD

Hoewel de airbags hun werk goed hadden gedaan, liep de bestuurster toch zodanig letsel op zij niet zelfstandig uit de auto kon komen. Zij kon door de brandweer en ambulancepersoneel met behulp van een redplank pas bevrijd worden nadat het bestuurdersportier naar voren toe was omgevouwen.

Rijkswaterstaat had tijdig voldoende rijstroken afgekruist zodat de hulpdiensten veilig hun werkzaamheden konden uitvoeren. De brandweer maakte de weg vrij van de brokstukken. Daarna kon een speciaal reinigingsvoertuig aan de slag om het oliespoor op te ruimen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie