Nadat de vrouw op het droge was geholpen door schilders, werd ze door de politie naar huis gebracht.
Nadat de vrouw op het droge was geholpen door schilders, werd ze door de politie naar huis gebracht. Caspar Huurdeman

Schilders redden vrouw uit sloot aan Gareel in Soest

15 juni 2021 om 11:44 Ongeval

SOEST Een oudere dame is dinsdagmorgen op het Gareel uitgegleden en terechtgekomen in de sloot. Een fietser die op de Koningsweg passeerde hoorde haar om hulp roepen. Hij nam poolshoogte en zag de vrouw in het water liggen. Ze hield zich vast aan het lange gras van de slootoever.

De fietser riep de hulp in van schilders die in de buurt aan het werk waren. Ronald van Koot, eigenaar van het Spakenburgse bedrijf Roma Schilders, en een collega bedachten zich geen moment en schoten te hulp. Met behulp van een ladder lukte het de schilders van het Spakenburgse bedrijf Roma Schilders, twee man sterk, de onfortuinlijke vrouw uit het water te halen en op het droge te trekken.

Volgens een getuige vertelde de vrouw dat ze een poosje in het water had gelegen en om hulp had geroepen, maar aanvankelijk niemand zag en hoorde, totdat de fietser kwam aanrijden en stopte. Ze was erg geschrokken, maar de komst van de ambulance was niet nodig.

Volgens een andere getuige wilde de vrouw door het hoge gras van het Gareel naar de Koningsweg lopen, en had ze niet in de gaten gehad dat er een brede sloot tussen liep. De politie bracht de vrouw naar huis.

advertentie
advertentie