Afbeelding
Eempers

Brandweer bevrijdt automobilist na frontale botsing

21 januari 2021 om 16:04 Ongeval

SOEST Een nagenoeg frontale aanrijding op de Biltseweg vergde donderdagmiddag een massale inzet van de hulpdiensten. Bij de botsing tussen een vrachtauto en een personenauto raakte de bestuurder van de personenauto bekneld. Hij werd door de brandweer bevrijd en met ernstige verwondingen onder begeleiding van de trauma-arts naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder van de vrachtwagen kwam met de schrik vrij.

Jan van Steendelaar

Politie, brandweer, ambulance en de traumahelikopter werden om 14:40 uur gewaarschuwd door weggebruikers die de weg versperd zagen door de brokstukken van beide auto’s. De oorzaak van het ongeluk is niet duidelijk. De politie stelde direct een onderzoek in naar de toedracht en zette de plaats van het ongeluk ruim af. Nadat zich aanvankelijk aan beide kanten van het ongeluk een file had gevormd, werd dit verkeer teruggestuurd en werd het aankomende verkeer ongeleid via de Koningsweg en de Wieksloterweg.

Hoewel de juiste toedracht nog niet bekend is, staat wel vast dat er sprake is geweest van een frontale botsing. De bestuurder van de vrachtwagen heeft door naar rechts uit te wijken geprobeerd een aanrijding te voorkomen, maar dat is niet gelukt. Beide wagens raakten elkaar met grote snelheid. Ze kwamen in de berm terecht. De personenauto was total-loss en werd door een berger opgehaald. Ook de vrachtwagen moest worden weggesleept.

Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie